torsdag 16 februari 2023

6 sekunder, 3 tänder och 1 axel

Den som tog sig till Rosvalla i måndags kväll för att se J20-matchen mellan Nyköpings SK och Wings HC Arlanda kan inte klaga på att det var händelsefattigt. Och mycket av det extraordinära stod gästande laget för. Innan jag blir för raljant i tonen vill jag tydliggöra att jag tycker genuint synd om de två Wings-spelarna som blev mest drabbade. Man ersätter inte tre utslagna gaddar hur som helst och en axel som hoppar ur led brukar som regel bli ett återkommande smärtsamt problem. Sorry, krya på er!

Fart och fläkt i tre perioder mellan Nyköpings SK:s och Wings HC Arlandas J20-lag

Den som inte bänkat sig ordentligt till första tekningen missade första målet. Det tog nämligen Wings ynka 6 sekunder att göra första struten och då tänkte man ju lite att aj aj aj och oj oj oj, hur ska detta sluta? Efter att den inledande paralys-fasen hos hemmalaget lagt sig så snurrade de upp sin motståndare efter noter. Att perioden slutade 3-1 till hemmalaget var i underkant sett till chanser och dominans.

Ont om plats på läktaren var det inte gott om

Första halvan av andra perioden var ett ställningskrig där det kändes som att nästa mål skulle bli mycket betydelsefullt. Och det blev till sist gästerna som reducerade. Direkt efter denna skada rök tre tänder, tyvärr. Denne tappre Wings-lirare hämtade dock andan, bad om ett galler för hjälmen och dök upp till spel i den tredje perioden. Gästerna var dock back-on-track och hade nu viss kontroll på matchen. I tredje periodens 6:e minut kom också kvitteringen.

Hemmalaget fick några chanser i powerplay men kunde inte förvalta något av dessa numerära överlägen. Med tanke på tabellpositionerna där Wings hade några poäng mer än Nyköping och en betydligt bättre tabellposition kunde det kanske bli svårt med något annat än en tung förlust för hemmalaget? Matchens läckerhet bytte viss negativitet till hopp om poäng och sportslig framgång. Vid bortre stolpen och på tennis knackade Valter Björnsson in 4-3 när matchuret stod på 17:27. Glädjen var dock äckligt kortvarig i och med att Wings kvitterade till 4-4 redan efter 17 sekunder.

Förlängning väntade trots att jag innan matchstart blivit utlovad en match utan förlängning och tidskrävande straffläggning. Nu slapp jag åtminstone straffläggningen och ska inte klaga på det öppna spel som blir i förlängningar när man spelar 3 mot 3. Efter 3 minuter och 24 sekunder av förlängningen avgjorde Nyköping och slutresultatet skrevs till 5-4. Wings fick samla ihop sin enda poäng, utslagna och avslagna kroppsdelar och åka hemåt i den mörka februarinatten till Märsta-trakterna.

Nyköpings SK:s mål gjordes av Robin Petersen, Max Buredal (2 mål), Valter Björnsson samt Jonas Risberg. Wings mål gjordes av Rasmus Larsson, Ville Önnebro (2 mål) samt Linus Wahlbom.