söndag 5 februari 2023

Välförtjänt poäng till NSK på Familjedagen

Så fick vi äntligen uppleva en Familjedag igen i Nyköpings SK:s regi. De har sedan flera år paketerat ett koncept för att passa så många som möjligt, både publikt och hos sina sponsorer, och den pandemi- och restriktionsfria lördagen den 4/2 2023 var det dags för årets upplaga. I AllEttan Norra finns det nog inte något lag som det vuxit fram någon hatkärlek till, därtill är Nyköpings SK för gröna på denna nivå, men det geografiskt nära gänget Hanvikens SK har förutsättningar att fylla den lucka som t.ex. Eskilstuna Linden fyllt några tidigare säsonger.

Nyköpings SK och Hanvikens SK bjöd på hockeyunderhållning den 4/2 -23

Den ivrige hoppborgsentusiasten kunde närma sig Rosvallas foajé redan klockan 14 då Familjedagen inleddes. De två timmarna till matchstart kunde då ägnas åt allt från hopp och studs i hoppborgen till några varv bland utställarna. För sponsorerna som denna dag bjöd på entrén fanns möjligheten att äta en bit mat och lyssna på livemusik uppe på "VIP:en". Välbekant för oss som besökt familjedagen tidigare och utifrån allas glada miner också tämligen populärt. Själv åt jag en korv och drack en kopp kaffe från en av klubbens kiosker på matcharenan och det var inte fy skam det heller. Jag hoppade inte heller något i hoppborgen, den verkade vara fullsatt av en något yngre skara utövare.

Hoppborg i Rosvallas stora foajé

Det har inte gått något vidare för Nyköpings SK mot Hanviken tidigare under säsongen. Mötena i division 1 Östra följdes härom veckan upp med ett Allettan-möte på bortais som alla slutat med NSK-förluster. I den konstiga rytm som Allettan Norra erbjuder har inte NSK spelat någon mer match sedan mötet mot Hanviken den 26/1. Då förlorade man med 1-4, skulle det bli en lika tuff uppgift denna gång och dessutom inför tusentals åskådare på läktarna?

Nationalsång och dimma i Rosvallas stora ishall

Positiva 2368 åskådare hade tagit sig till Rosvallas ishall denna lördagseftermiddag

Nyköpings hockeykrigare visade hög intensitet i matchens första period. De bet sig fast i motståndarnas zon och gav dem inte riktigt handlingsutrymme eller andhämtningspauser. Den som följt laget vet dock att de har haft hysteriskt svårt att producera positiva siffror i målprotokollen och så blev det även efter matchens första 20 minuter eftersom Hanviken då ledde med 2-1. 16-6 i skottstatistiken visade i alla fall att man försökte och var i rätt ände av rinken. Inte heller powerplay-spelet i de två försök man fick gav utdelning.

Några av Nyköpings SK:s unga förmågor förgyllde matcharrangemanget

Den andra perioden blev jämn i målprotokollet, 1-1, men det var inte alls ett lika bra hemmalag vi fick se. De var inte längre vid rodret och lyckades inte vara tillräckligt kompakta. En mellanakt kan få vara på det sättet förutsatt att inte siffrorna drar iväg. Och precis som tidigare under matchen så svarade Hanviken så fort hemmalaget lyckades kvittera. Underläge 2-3 inför den tredje perioden och en spännande avslutning var att vänta.

I periodpauserna bjöds vi på bl.a. tjejhockey

Till tredje akten fick vi se ett initiativ-sökande hemmalag som lyckades komma upp i samma nivå som i första perioden. De fick ett par chanser i powerplay på nytt men ingen utdelning. Minuterna gick och med knappt två minuter kvar fanns det bara en sak att göra och det var att plocka målvakten. Med 6 utespelare men med gapande tom kasse är det ett 50/50-lotteri som denna gång faktiskt gick hem. Med 19 ynkliga sekunder kvar på matchuret kom det efterlängtade 3-3-målet som fick Hanviken-bänken att högt undslippa sig det talande ordet "Faan".

Förlängning. Fem minuter i spel 3 mot 3 där Nyköping hade ett gyllene läge innan de drog på sig en utvisning och då fick vi i två minuter se spel 4 mot 3 där Hanviken dock inte fick hål på NSK. När straffläggningen tog vid gjorde i alla fall jag analysen att det skulle bli Hanviken-seger denna eftermiddag. Av alla straffläggningar jag sett där Nyköping varit inblandade kan jag kanske påminna mig om en seger men det är med visst förbehåll. Jag kan ha drömt. Till min förvåning började Nyköping bra och hade faktiskt initiativet i straff-slagväxlingen men givetvis avgjordes det i omgång 8 till gästernas fördel. Ridå.

Hanvikens SK-spelarna tackade sin tillresta klack efter matchen

Nyköpings SK:s mål gjordes av Viktor Lindell, Isak (Kan-man-ha-hjälmen-högre-upp-på-huvudet) Dahlin och Lucas Byhlin. Hanvikens SK:s mål producerades av Ludvig Almgren samt Joel Thulin (2 mål).

Den som vill se mina försök till arrangemangs- och matchbilder hittar 255 bilder i ett galleri HÄR >>>

Tack för ett trevlig arrangemang och en minst lika trevlig match!