fredag 24 februari 2023

Aldrig trist med juniorhockey

Låt mig presentera en av de mer svårmemorerade serienamnen; J18 Division 1 Östra fortsättning D. Låt mig också redogöra för torsdagskvällens sammandrabbning i Rosvallas stora ishall där Nyköpings SK:s och Trångsunds IF:s båda J18-lag skulle göra upp om guldsitsen inför seriens sista omgång. Båda lagen stod på samma poäng men fördelen fanns hos Tångsund som hade betydligt bättre målskillnad än Nyköping.

Nyköpings SK och Trångsunds IF i J18-serien den 23/2 -23

Båda lagen hade sina egna demoner att kämpa med parallellt med sin ishockeyutrustade motståndare under torsdagskvällen. NSK:s grabbar har fått ihop det till sist men vägen dit har varit lång och kämpig. Trånkans grabbar hade aldrig varit i denna sits tidigare och man får ha överseende med deras arme materialare vars nerver inte var rustade för denna typ av prövning.

Den första perioden var drygt tre minuter gammal när Trånkan-spelarna samlades i en klunga för måljubel. De fick dock avbryta denna aktivitet enär domarna bestämde sig för att pucken aldrig var över mållinjen där den låg inklämd under Martin Haroniks benskydd. Starten var ändå signifikativ för första perioden och gästerna var betydligt piggare, vassare och kvickare än sin motståndare. 0-2 var helt klart i underkant efter de första 20 minuterna.

Inte så trångt på läktarplats denna gång

Det fanns inte mycket som talade för NSK förrän sju minuter in i den andra perioden då de reducerade till 1-2. I nervfrossan som följde hos Trånkan gjorde NSK 2-2 halvminuten senare av bara farten. Den matchutvecklingen hade i alla fall inte jag sett komma och hemmalaget fick upp näsan, munnen och halva halsen över vattenytan innan de åkte på två utvisningar tätt efter varandra. I slutet av den andra utvisningen kom gästernas 2-3-mål och sedan var det återigen Trångsunds-spelarna som trodde på vad de pysslade med. 2-4 och 2-5 inom några minuter och en förskräcklig uppförsbacke för det svartklädda laget.

Den tredje perioden började med en reducering till 3-5 för hemmalaget och det gav återigen effekt, hemmalaget fick självförtroende och gästerna såg undrande och lite tveksamma ut. Ytterligare en reducering till 4-5 i powerplay för Nyköping i mitten av perioden signalerade att här fanns det fortfarande kraft i buggarna och mod i brösten hos hemmalaget. Trångsund reste sig ännu en gång och fixade 4-6 med fyra minuter kvar och när sedan NSK chansade med att plocka ut målvakten sattes slutresultatet 4-7 i tom kasse.

En välförtjänt seger till Trånkan (de vann t.ex. skottstatistiken med 57-18) och en sur förlust för Nyköpings-grabbarna som ändå lämnar rinken med hedern i behåll. I en nervpirrig match hade båda lagen sina svackor men samlade ihop sig och bjöd upp till kamp i en ganska hisnande och underhållande bergochdalbana.

Nyköpings SK:s mål gjordes av Simon Valette (2 mål), Sean Banegas och Pavel Belyakov. Trångsunds IF:s mål av Wiggo Ludvigsson, Viktor Hedlund, Leo Claeson (3 mål), Vilton Ferdfelt samt Liam Schenk.

Jag har satt samman ett bildgalleri med 140 bilder som du hittar HÄR >>>

Tack för underhållningen och lycka till framöver till båda gängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar