söndag 12 februari 2023

Twist Cheer Comp tillsammans med Legacy Allstars

Om man kunde samla ihop och lagra den energi som flödar genom Rosvalla i samband med en cheerleading-tävling skulle det sannolikt räcka till SSAB:s energibehov när de går över till fossilfri järnförädling. I myllret av deltagare, funktionärer, ledare och anhöriga känner jag en tacksamhet att just Rosvalla blivit cheerleadingens Mekka (åtminstone i trakterna kring Mälardalen). Inomhus-faciliteterna passar denna sport perfekt. Och för lördagens arrangörsklubb Twisters Cheer Elite var valet lätt när de skulle bjuda in till sin tävling Twist Cheer Comp. Stockholmsföreningen har fastnat så pass mycket för Rosvalla att de i vecka 33 kommer att arrangera Camp Rosvalla, ett sommarläger för cheerleaders. Häftigt!

Prisbordet för Twist Cheer Comp i A-hallen på Rosvalla

Den förväntansfulla men pirriga stämningen bland de unga deltagarna gick inte att ta miste på. Och så ska det ju vara när man åker iväg för en tävling tillsammans med lagkamraterna. Stämningen på läktarna inför och under tävlingen är lika hög som ljudvolymen i högtalarna där musiken letar sig fram. A-hallens båda läktarsidor var så gott som fulla men då ska i ärlighetens namn sägas att många tävlingsdeltagare satt där när de inte var nere på tävlingsmattan.



Min bevakning denna gång begränsades till att enbart handla om Nyköpingsföreningen Legacy Allstars. De var vad jag tilläts publicera bilder på och då fanns det ju inte mycket anledning att fota övriga lag. Med tanke på att Legacy Allstars ställde upp med hela fem olika lag i de olika ålders- och nivå-klasserna så hade jag definitivt tillräckligt att göra.

Här kommer en uppräkning av Legacy Allstars deltagande lag:

Silverjays som tävlade i Junior level 1

Sparklejays som tävlade i Junior level 2

Pinkjays som tävlade i Minior level 1

Icejays som vann klassen Senior level 2

Goldenjays som tävlade i Senior level 1

För den intresserade finns lördagens alla resultat HÄR >>>

För den nyfikne finns mina bilder på Legacy Allstars under Twist Cheer Comp HÄR >>>

Under våren kommer Rosvalla att ta emot många, många fler cheerleading-deltagarna i samband med DM, RM och SM. För oss i Nyköpings-trakten kan det rekommenderas att ta sig till anläggningen och ta del av både sporten och Nyköpings-tjejernas kunnande. Glöm bara inte att ta med öronproppar ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar