lördag 18 februari 2023

Problemfri handbollsfredag

Efter en snabb koll bland bildgallerier och blogginlägg konstaterar jag att det nästan är ett helt år sedan jag senast hade IFK Nyköpings handbollsherrar framför kamerorna. Då i division 1 men när jag sammanstrålade med dem under fredagskvällen var förutsättningarna annorlunda. Degraderingen förra säsongen gör att laget håller till i Herr 2 Mitt (man får ge handbollen att de är en aning spänstiga i namngivningen av sina serienivåer). Att laget genomgått en kraftig föryngring stod också klart för mig där Emil Persson, Simon Skuthälla och Dejan Kamcev sticker ut och landar över 30-strecket. Typ gubbar.

Handbollsfredagen den 17/2 -23 bjöd på match mellan IFK Nyköping och HK Miffe

Det har inte varit plättlätt för det huvudsakligen unga och orutinerade IFK denna säsong. För att inte hamna i tabellbottenknipa gäller det att plocka poäng av "rätt" lag. Fredagens fajt var av den karaktären i och med att HK Miffe fanns bakom IFK i tabellen med två färre inspelade poäng. När IFK började matchen med det ena avslutet efter det andra utanför målramen och inte förrän efter knappt 6 minuter lyckades hitta rätt kändes det obekvämt att sitta och fundera på hur detta skulle sluta. Dessa farhågor kunde dock kastas i papperskorgen relativt snabbt och IFK Nyköpings handbollsherrar fick en allt bekvämare resa fram till 2 friska poäng.

Nyköpingspubliken gillar verkligen sin handboll

I den första halvleken var det utan tvivel en inspirerad Emil Persson i Nyköpings-målet som såg till att laget gick till pausvilan med ledning 12-8. I den andra halvleken var det snarare motståndarnas ork som gjorde att IFK kunde dra ifrån med som mest 11 måls ledning. Slutsiffrorna 24-18 var inget att snacka om, snarare något smickrande för gästerna. Under de sista 11 minuterna gjorde IFK endast ett enda mål. Någon direkt tajt, tät, tuff och het match blev det inte denna fredag men handboll är handboll och därmed ganska trevlig underhållning oavsett intensitet.