lördag 21 januari 2012

Gästabudsbollen grupp B

Nu har turen kommit till grupp B i Gästabudsbollen och mina tips/gissningar om hur det kommer att gå i gruppspelet. Precis som i grupp A finns här "främmande element" att försöka sig på att förstå huruvida de blir fågel eller fisk under lördagsförmiddagens spel, och detta endast genom att gissa deras kvalitéer utifrån tabellpostition... (Ännu värre i detta fall då det "främmande elementet" i grupp B är ett nybildat lag.)


I grupp B återfinner vi IFK Nyköping, Nyköpings BIS, Team Rosa Sk, Trosa IF/Vagnhärad SK samt Peking Västra FC. Våra lag från närområdet känner vi nog alla till medan laget från Peking (den östgötska orten, inte den asiatiska) har presenterats i ett tidigare inlägg. Jag noterar att de av Gästabudsbolls-arrangören klassas som ett division 5-lag (viktigt vid bonus-straffarna) men att de själva uttryckt en förhoppning att få ta över Skärblacka IF:s nyvunna division 4-plats den kommande säsongen. Det må vara hur det vill med den saken, jag vill bara flagga för att det säkerligen döljer sig mer kvalité hos dessa tjejer än hos vilket "nybildat division 5-lag" som helst!


Nu har Norrköpings-laget tagit fram sin nya logga (och illustrationen i tidigare inlägg är därmed förlegad.)


IFK Nyköping får härmed oket av favoritskap att bära på sina axlar. Nu tror jag förvisso att de både förväntar sig det och av de allra flesta tippas som inte bara vinnare av gruppen utan också av hela turneringen. Skulle A-truppen sakna spelare på någon position finns säkerligen någon av U-truppens tjejer redo att göra en insats. Det är överlag unga tjejer i IFK:s trupp, men de har redan hunnit få rutin och erfarenhet av Gästabudsbolls-spelets små egenheter. IFK glider igenom gruppspelet obesegrade!


IFK Nyköping med 4 spelare i linje efter ett mål under Gästabudsbollen 2011.


Arrangörsklubben Nyköpings BIS egna damlag har en hel del att leva upp till då man förra året tog sig till final (där man sedemera förlorade mot årets gruppkonkurrent IFK Nyköping efter sudden death.) I deras damtrupp hittar vi rutin och erfarenhet en masse. Och värvningarna hittills denna vinter tar ju inte precis ner förväntningarna på laget. En och annan skada verkar dock finnas på duktiga spelare, så det visar sig vilka som representerar laget under årets Gästabudsboll. Bissorna visade i City Gross Cup att de kunde stå upp mycket väl mot ett skickligt IFK men hade sedan problem med målfabrikationen under Metallcupen vilket placerade dem utanför slutspelet den gången. Jag tippar att BIS tappar poäng mot IFK och ett lag till i gruppspelet men att de lugnt och säkert tar sig till en andraplats i gruppen.


Nyköpings BIS här i match mot Vingåkers IF i Gästabudsbollen 2011.


Av resterande lag i gruppen finns ett gäng med ett par års erfarenhet av Gästabudsboll-spel nämligen Team Rosa. Detta faktum samt naturligtvis det egna fotbollskunnandet kommer att vara avgörande för att sno åt sig tredjeplatsen i gruppen och därmed en slutspelsplats. Annars är väl derbymötet kl 10.00 när Team Rosa möter Trosa IF/Vagnhärad SK väl värt att notera och bevittna.


Jag ser fram emot årets upplaga av Gästabudsbollen. Med lite övertalningsförmåga hoppas jag kunna ges plats på "spelarsidan" i ishallen för att fotografera även detta år. Däremot har jag inte ambitionen att resultatrapportera lika flitigt som t.ex. under Metallcupen (av flera skäl, men kanske framförallt för att jag inte kommer att kunna närvara under hela turneringen.) Möjligtvis har Nyköpings BIS nu förberett en resultatsida som uppdateras regelbundet under turneringen. Du hittar till damernas resultatsida via den här länken. (Använd de olika rubrikerna uppe till vänster på sidan för att se resultaten i t.ex. grupp A, grupp B och slutspelet.)


I väntan på lördagen den 28:e kanske en titt på några bilder från Gästabudsbollen 2011 kan vara bra tidsfördriv!? Sett ur några av de deltagande lagens synvinkel går det bra att följa nedanstående länkar. (IK Tun och Stigtomta IF fick bilder till sin egen hemsida och det är anledningen till att jag inte lagt dem bland mina egna bilder på webben.)


Nyköpings BIS
IFK Nyköping
Oxelösunds IK
Blandat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar