lördag 14 januari 2012

HBK & SIF med gemensamt division 5-lag

Det kunde visserligen börjat lite bättre. Träningstiden i Multihallen var ju inte alls som utannonserat klockan 10-12.00 på lördagsförmiddagen, utan började först kl 11.30. Men det gav spelare och ledare från Hargs BK och Stigtomta IF chansen att i en angränsande lokal prata med varandra innan den första gemensamma träningen.




Äventyret för Hargs BK och Stigtomta IF smög igång redan under senhösten då man från Stigtomtas sida kunde konstatera att man nog inte hade spelarunderlag för en ny säsong i division 5. Och den tilltänkta samarbetspartnern Hargs BK kunde konstatera detsamma för sitt U-lag i 5:an.


Styrelserepresentanterna Henrik Ericsson (SIF) och Henrik Sjödahl (HBK) kunde nöjt se planerna gå i lås.


Efter diskussioner och möten samt information till spelarna i de båda föreningarna var det så dags att verkställa planerna. Lördagen den 14:e januari genomfördes den första gemensamma träningen. Ett 15-tal tjejer (jämnt fördelat på Hargs- och Stigtomta-tjejer) slöt upp trots strulet med träningstiden.




Antagligen uppfattar inte spelarna det hela som särskilt dramatiskt. De är ju intresserade av samma sak, fotboll, och eftersom de är i ungefär samma ålder känner de igen varandra från skolgårdarna de trampat runt på.


Här blev fotografen upptäckt...


Samarbetet som diskuterats fram gäller att Hargs BK och Stigtomta IF gemensamt bemannar ett division 5-lag. Stigtomta-spelarna blir licenserade i Hargs BK då det inte längre tillåts några farmarklubbsavtal. Hargs BK:s Mats Petersson är som tidigare huvudtränare för damtruppen.


Mats Petersson, huvudtränare i Hargs BK även säsongen 2012.


Man kommer att träna enligt den lagda planeringen som Hargs BK gjort. Under seriespelet coachar Mats tillsammans med Thomas Petersson division 3-laget medan Ove Andersson och Daniel Sjöberg coachar division 5-laget.


Ove Andersson och Daniel Sjöberg under dagens träningspass i Multihallen.


Tanken är att man under årets division 5-spel ska nöta jämnt på Krikonbacken och Stigtomta IP. Systerligt varvar man hemmamatcharena (men inte under pågående match...)


Första träningspasset tillsammans. Stigtomta IF och Hargs BK delar damtrupp i division 5.


Man kommer att anmäla sitt division 5-lag (mitten av februari är sista anmälninsdag) med ett gemensamt namn där Stigtomtas och Hargs namn på något sätt finns med.


Dagens 15 deltagare bör nog helst bli fler till kommande träningar. Men det finns underlag nu i alla fall!


Ja just det, eftersom blogg-världen är opålitlig (enligt t.ex. Silly Season-forumet) så är det bäst att du som läsare inväntar kommande artikel om samarbete i Södermanlands Nyheter. Det jag skriver är förmodligen felaktigt, medan tidningsvärlden ju alltid far med sanning...


Henrik & Henrik intervjuas av SN:s Björn Andersson medan truppen fotograferas.
Skicklige SN-fotografen K-G Z Fougstedt  arrangerar gruppbild med hopp.
Sara Bernhardsson (SIF) intervjuas av Björn Andersson.
Erica Ödbro (HBK) intervjuas även hon av Björn.


Jag gläds åt att denna lösning kommit till stånd. Bra att man kunnat komma framåt och fortsatt kan erbjuda så många som möjligt chansen att spela fotboll på sin nivå så länge som möjligt!


Avslutningsvis måste jag bara tycka väldigt synd om IFK Nyköpings nyförvärv Edina Begovic (som ju visade upp så mycket kunnande i City Gross Cup i mellandagarna.) En smäll som inte tolkades så allvarlig under cupen visade sig vara en meniskskada och troligtvis 6 månaders bortavaro från fotbollen. Riktigt trist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar