onsdag 4 januari 2012

Spåkulans förutsägelser för 2012, del 2

I ett par inlägg här på bloggen ger jag mig på den vanskliga uppgiften att tidigt förutspå hur säsongen 2012 kommer att te sig för Nyköpings-områdets damlag. Lika mycket/lite som det är en profetia är det min uppfattning om statusen just nu för de olika trupperna. Innan serierna startar kommer en fördjupning där även utgången av seriespelet ska förutsägas.


Stigtomta IF
Föreningen kan inte på egen hand genomföra en utomhussäsong med 11-mannaspel 2012. Visst är det så att man fått upp några flickor från föreningens äldsta flicklag till kommande säsong, men allt för få valde att fortsätta spela fotboll för att hålla liv i verksamheten nu när 5 spelare gått till IK Tun (Pia Karlsson, Julia Johansson, Anna Olofsson-Marminge, Matilda Bernthson och Ida Lyngen.) Dialogen om ett samarbete med Hargs BK ser ut att vara enda möjligheten för att erbjuda kvarvarande spelare chansen att fortsätta spela boll. (Att såsom Ålberga GIF spela 7-manna lär inte vara aktuellt varken i Södermanlands Fotbollsförbunds regi eller i Östergötlands 7-mannaserie som geografiskt kan vara svårt att få acceptans för.)




Ålberga GIF
Damlaget i Ålberga lever och har hälsan! Men att sikta på 11-mannaspel kommande säsong är nog inte aktuellt utan man lär fortsätta som de två senaste säsongerna med spel i Östergötlands 7-mannaserie (där man placerade sig på en hedrande andraplats den gångna säsongen.) Ålbergas geografiska placering bidrar inte direkt till att det är lätt att rekrytera spelare från andra håll, men man har alla andra komponenter till sin fördel.




IFK Nyköping A
Offensiven ser fortsatt vass ut för Nyköpings ledande damlag. Ja, t.o.m. vassare än förra säsongen i och med rekryteringen av Sofia Sjöberg från IK Tun till truppen. Kantspringaren Amanda Johansson (knäskadad säsongen 2011) är förhoppningsvis tillbaka i gott slag till seriespelet (även om vägen dit fortfarande är lång och kräver mycket av den unga spelaren.) Får dessutom viktiga lagkaptenen Therese Andersson läka ihop ordentligt under vintern är även mittfältet väl rustat inför säsongen 2012. Backlinjen är den lagdel som förhoppningsvis kan få välkommen förstärkning i form av Maria Wictorsson, Umeå, men även en från hälproblem befriad Karoline Pettersson kommer förhoppningsvis att snäppa upp försvarsspelet från den passerade säsongen.


Nya tränaren Urban Strand kan, med alla bitar på plats och ev. även förstärkning från någon av de lovande yngre spelarna från föreningens U-trupp, definitivt ha ambitionen att stå som seriesegrare med sitt lag när serien är färdigspelad.




IFK Nyköping U
Med denna trupp har det varit lite mer "svårläst" inför säsongen 2012. Jag har i alla fall fått förklarat för mig att de inte kan sikta på spel i Svenska Spel F17, vilket gör att de fortsatt får bemanna föreningens division 3- och division 5-lag. (Annars skulle nog spel på hög juniornivå troligtvis passa bättre för många av spelarna som ju visade i SM för F16 i höstas att de är på den nivån.) IFK:s unga U-trupp har bl.a. fått lovande Moa Ivehammar från Stigtomta IF till sig men också från Hargs BK lika unga Alma Sjödahl (som gjorde 14 mål i division 4 säsongen 2011) samt Jenny Andersson och Inez Tranberg.


Jag räknar med en ökad integration med föreningens A-trupp, men bara till viss del. Att tjejerna kommer att prestera något/några snäpp bättre i division 3 känns helt rimligt då det för många av dem var första seniorsäsongen 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar