onsdag 11 januari 2012

Långväga Gästabudsdeltagare

Jag blev lite nyfiken på vilka de tre utsocknes lagen är som kommer att spela i årets damklass av Gästabudsbollen. Efter en stunds surfande på diverse hemsidor (alla var inte såå suspekta) så kom jag i alla fall fram till några intressanta fakta att dela med mig av.


IFK Täby FK
Ett division 2-lag från Stockholmsregionen som säsongen 2011 kom på 4:de plats i damernas division 2 Östra Svealand med 28 poäng. De kommer även nästa säsong att spela i samma division 2-serie. Lagets 37 gjorda seriemål fördelades ut på 12 målskyttar varav den bäste, Rebecca Strandberg Rolin, stod för 7 av målen.




Eneby BK
Här har vi ett Norrköpingslag som vann Östergötlands division 3-serie förra säsongen och kommer att spela i damernas division 2 Södra Svealand (och alltså bli seriekompisar med bl.a. IFK Nyköping.) Laget fick ihop 46 poäng (15 vunna, 1 oavgjord och 2 förluster) under säsongen och gjorde 71 mål. Av lagets 13 målskyttar stod Stina Pressfelt för 20 mål och Johanna Sjöholm för 15 mål.




Peking Västra FC
Ännu ett Norrköpingslag men precis som föreningsnamnet antyder från de västra delarna av Norrköpings-området. De är nybildade sedan någon månad tillbaka och är sprungna ur Norsholms IF:s, Kimstads GoIF:s, Skärblacka IF:s och Vånga IF:s dam- och flickjuniorverksamheter. De räknar med att få ta Skärblacka IF:s nyvunna division 4-plats med sitt A-lag samt spela med ett B-lag i division 5 kommande säsong.


"Klubbmärket" är taget från den nystartade föreningens hemsida i brist på annan publicerad logga.


Trevligt med långväga besök i Nyköping. Nu återstår bara att se hur dessa duktiga lag ska hantera det speciella med att spela Gästabudsbollen med allt vad sargreturer, trägolv, 7-mannamål, bonusstraffar m.m. innebär...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar