söndag 8 januari 2012

Metallcup-bonus

För alla er som har Special Edition-utgåvan av denna blogg (den med chockbildreportage från omklädningsrummen, tillgång till alla framtida taktikgenomgångar hos lagen och texten mellan raderna) så kommer här lite bonus-material från lördagens happening i Oxelösund. Bevakningen av Metallcupen blev för övrigt ett riktigt klickmonster med nästan 500 sidbesök!

Eller, vänta nu, alla kan ju läsa allt här på bloggen... My bad!

Alla spelare avkrävs en vördnadsfull hållning till domare där man ska respektera deras närvaro, beslut och direktiv. Jag får alltså vakta mina ord när jag ska ge uttryck för mina känslor om domare framför kameralinsen.

IFK:s Alma Sjödahl närmar sig mål. Kanske. Anna Olofsson-Marminge försvarar för Tun. Nog.

Annars såg domarna ut att trivas under lördagens cupspel. De var av differentierade åsikter vad gäller sekundräkningen när bollen skulle sättas i spel, men rättades så småningom in i ledet av nestor Sköld.

Vem är vem? Matrisen för domare i södra Södermanland är fastslagen i alla fall... ;-)

När domarkollegorna dömde gavs chansen till vila och rekreation. Och vad passar bättre än att då titta på lite fotboll samtidigt som man gassar sig i en strimma solljus som hittat in mellan persiennerna?


Det är något speciellt med Oxelösund och klockor. Man kan lugnt säga att de inte hanterar sina klockor på samma sätt som en schweizisk urmakare. Tidigare bild på matchuret vid Ramdalens konstgräsplan skulle kunna räcka som bevis, men här kommer ännu en bild.

Här visas lokal tid på Femöre samt i hamnen. Eller...?

När lagen inte själva spelade kunde de chilla på läktaren. De verkade också emellanåt försvinna in i Ramdalens katakomber för uppvärmning. Andra ägnade sig åt att tjuvtitta på matcherna...


Som avrundning några ord på vägen till de foto-intresserade. Under gårdagens cup tickade min gamla trotjänare till kamera över på 30000 tagna bilder (sedan aug -09.) Huvuddelen av dessa bilder är fotbollsbilder varav kanske hälften fått bli keepers på hårddisken. Långt ifrån alla dessa publiceras, men finns där i-fall-att. Det finns ett par bra uttryck för fotografer som jag gärna delar med mig av:

Där skärpan tar slut tar konsten vid.

Säkra först och konstnära sedan. (Bra att se till att ha de bilder man vet att man behöver innan man börjar experimentera.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar