söndag 15 januari 2012

Ålbergas damer tog emot Björnlunda IF i Björkvik

Nyfikenhet och gamla, goda kontakter tog mig under söndagens eftermiddag ända till metropolen Björkvik. Kanske var det också så att de senaste 4-5 vintrarnas ideliga resor till finfina Björkvikshallen med tränande döttrar gjorde att jag föll för igenkännandets och traditionens makt. Och trots barmark på de flesta ställen bjöd naturligtvis Björkviksvägen på vinterväglag (!) och de senaste stormarna hade lämnat spår i form av vindfällen som fått röjas undan för att göra vägen farbar.


Björkviks fantastiskt fina inomhushall.


Ålberga GIF:s damlag hade till denna söndag bjudit in Björnlunda IF:s damlag (i vardande) för några träningsmatcher där man delat upp sina respektive trupper i 2 lag vardera. Jag anlände inte till första matchstart men förstod efter en stund att de började att spela sina två internmatcher (där alltså de två egna lagen mötte varandra.)


Björkvikshallens interiör med läktare längst ena långsidan (samt café, pingisbord, soffor m.m.)


Tjejerna såg ut att trivas alldeles utmärkt nu när det blev lite matchtempo. Glada miner och rejäla satsningar varvades med en och annan fin spelkombination där det efter summering av dagens spel ska sägas att Ålberga var ett litet, litet snäpp vassare än sina motståndare.


Ålbergas Angelika Karlsson i fight om bollen.


Ålberga siktar på ännu en säsong i Östergötlands 7-mannaserie. Om man ska tro dem ser de framförallt fram emot långresorna ner till Åtvidaberg och småländska Falerum...


Taktikgenomgång med fullt fokus.


När det gäller Björnlunda IF:s satsning på ett damlag säsongen 2012 ser det lite krokigare ut just nu då de säger sig sakna en handfull spelare för att kunna göra en serieanmälan till damernas division 5-serie. Med tanke på det engagemang som tränare Åsa Holmgren visar för damfotbollen unnar jag dem verkligen den där extra lilla puffen för att få till ett lag i Björnlunda. (Det har inte funnits ett damlag senaste säsongen varken i Järna, Gnesta eller Mölnbo så man tycker att det borde finnas spelarunderlag i de trakterna. Några av tjejerna har förvisso sökt sig till Trosa för att fortsätta spela, så även coach Holmbergs egen dotter Sandra Svensson som spelar i Team Rosa SK.)


Björnlundas tränare Åsa Holmgren brinner för damfotbollen!


Jag summerar nu en helg i mitten av januari som överraskande nog innehöll en hel del aktiviteter på den lokala damfotbollsscenen. Först ett obligatoriskt tack efter avslutad fotbollskamp:




  • Jag missade den. Typiskt nog. Anita "Kalle" Jonasson ska, enligt egen utsago, ha slagit en tunnel i den första av dagens matcher. Sanningshalten i detta påstående är inte jag rätt man att bedöma, men ett löfte är ett löfte. Nu är tunneln med på bloggen i alla fall!
  • En sak för din Bucket List: Se damfotboll i Björkvikshallen! (Det går att googla på..."Bucket List" alltså.)
  • Jag bugar och tackar för möjligheten att ta del av alla dessa engagerade människors förhållande till "sin" fotboll!
Nyfiken på Björnlundas damlag? Du hittar till deras hemsida genom att klicka på DEN HÄR LÄNKEN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar