söndag 26 augusti 2012

HBK/SIF kämpade men förlorade

Snacka om evenemangstät helg. Det har varit Hertig Karls marknad, SN-löpet, flygdag på Skavsta och även typ en festival. Men varför söka förändring när man kan luta sig mot fotbollens trygga famn...? (Jag måste erkänna att jag var väldigt lockad att titta på flygplan under söndagen ute på Skavsta, men ett zonsammandrag i Södertälje satte käppar i hjulet för dessa flyg-planer.)

Typ en fotbollsmatch
Mellan regn och åskskurar spelades under söndagseftermiddagen en division 5-match på Krikonbacken. Det var samarbetslaget HBK/SIF som i femmans fortsättningsserie (den nedre halvan som fått namnet Division 5B) mötte Strängnäs-tjejerna i IK Viljan 2. Vårens möte slutade med seger för Viljan med 4-1 och efter dagens Viljan-vinst med 4-2 känns det som att de utan tvivel är snäppet bättre än tjejerna från Nyköpings-området.

I dagens match började hemmalaget dock bäst. De spelade riktigt, riktigt bra första kvarten och tar också helt logiskt ledningen i 17:e minuten genom Elin Svedling efter fin assist från Jenny Eriksson Litzell.

Elin Svedling t.v. tackar Jenny Eriksson Litzell för förarbetet till hennes mål.

IK Viljan kvitterar i 22:a minuten och tar sedan ledningen med 1-2 i 30:e minuten (efter flackt inlägg och mycket snygg nicklobb över Ellen Thelin i HBK/SIF-målet.)

Hemmalaget stretar emot och ett par minuter in på andra halvlek kvitterar Jenny Eriksson Litzell till 2-2 med ett hårt och lågt precisionsavslut från snäv vinkel. Tyvärr måste Jenny lämna planen en kvart in i andra halvlek med migrän och visst tappade HBK/SIF en hel del spets utan unga fröken Eriksson Litzell på planen.

Mycket Jenny Eriksson Litzell på Krikonbacken denna helg.

IK Viljan punkterar matchen genom 2 snabba mål i mitten av andra halvlek. 2-4 och hemmalaget orkar denna gång inte resa sig på nytt. IK Viljan hade förvisso vid det här laget tagit ett ordentligt grepp om det mesta skeendet på planen. Rättvis seger till Viljans andralag men på intet sätt en slät insats av hemmatjejerna.

De som såg Stigtomta IF respektive Hargs BK 2 förra säsongen i division 5 har säkert precis som jag inte allt för positiva minnen av insatserna. De två lagen hamnade sist i division 5-tabellen. Men efter sammanslagningen till denna säsong har det uppenbarligen hänt positiva saker med spelarna. Man vågar och vill på ett helt annat sätt och jobbar på riktigt bra. (Undantaget uppe i Vingåker i våras bränner i och för sig fortfarande irriterande mycket på näthinnan!)

Jag vill lyfta fram några spelare från matchen utöver ovan nämnda Jenny. En tjej som nog inte borde, men tydligen inte kan låta bli, är numera (tillfälligt?) spelande tränaren Mariette Karlsson. Med ett knä som inte tål en endaste dutt mer spelade hon så bra och emellanåt smartare än vad medspelarna kunde hantera.

Mariette "Marre" Karlsson i den blå/svarta HBK/SIF-dräkten.

En spelare jag följt under några år presterade jämnare och bättre än på länge. Malin Larsson "den äldre" (jo, hon har ju en namne i Malin Larsson "den yngre" i laget) bar kaptensbindeln och ansvaret det innebär på ett bra sätt idag. Roligaste episoden i matchen var när Malin nickade till sig själv 3 gånger innan bollen försvann (bildbevis på dessa nickar finns i bildgalleriet.)

Malin Larsson aka DÄ eller "den äldre".

En mittfältskrigare som fajtades så bra idag att hon till och med provocerade gästernas tränare var Jennie Padron. Den tjejen ger sig inte i första taget och är ettrig bollvinnare för sitt HBK/SIF.

Jennie Padron gjorde det bra för HBK/SIF idag.

Du hittar ett 30-tal bilder från matchen i bildgalleriet.

En intensiv helg i fotbollens tjänst är till ända. Med höstens intåg har också vardagskvällarnas matcher försvunnit i takt med det flyktande kvällsljuset. Den kommande perioden innebär ytterst match-intensiva lördagar och söndagar och också det faktum att det är mer än vad en person kan täcka. Med tur hinner jag med några mer matcher innan serierna är avklarade (även om jag kommer att jobba ett par helger i september vilket gör att jag inte kan dra ut på foto-uppdrag.)