onsdag 29 augusti 2012

Läget i serierna med en månad kvar

Det är inte mycket mer än en månad kvar av årets seriespel. Hur ser det ut i de olika serierna för våra lokala damlag? Här kommer en snabb överblick!


Fotboll som fotboll, mål som mål? Amerikansk fotboll har målen uppe i luften!

Division 2 Södra Svealand
3 omgångar kvar
IFK Nyköping har sedan förra omgången säkrat sin plats i nästa års motsvarande serie (som kommer att heta division 1.) Däremot är det inte praktiskt möjligt att nå förstaplatsen som innehas av seriesuveränerna Älta IF (och därmed få kvala mot högre serier.) Kanske, kanske når IFK andraplatsen som just nu innehas av Enskede IK men IFK har i de återstående 3 omgångarna motståndare som alla kommer att vara mycket intresserade av att lägga beslag på någon av de återstående platserna i seriens topp-5 för att få hänga med till division 1 kommande säsong.

"Fredagsmys" på Rosvallas KGB.

Division 3
5 omgångar kvar
IFK Nyköping 2 leder och det utan att (ännu?!) förlorat en enda match! IK Tun ligger 6:a, Nyköpings BIS 7:a och Hargs BK 8:a (av 9 lag.) IFK Nyköping 2 jagas närmast av Telge United FF och Åkers IF som de möter i de två sista omgångarna.
Tun har Biss en poäng bakom sig och det tycks som att de kommer att fajtas om en mittplats då en av dem kanske kan svinga sig upp på 4:e-platsen som bäst. HBK ser ut att få nöja sig med 8:de-platsen.


Ängstrollslända som bänknötare på Krikonbacken.

Division 4
6 omgångar kvar
Oxelösunds IK är 6:a och IK Tun 2 är 10:a (av 10 lag.) Tun 2 fajtas med Valla IF om att undvika sistaplatsen i tabellen och har ett intressant möte framför sig den 9/9 då de möts på Valla IP.
OIK kan med en del tur och skicklighet klättra som mest ett par placeringar.

Jakten efter bra resultat fortsätter. Högt och lågt.

Division 5 A
4 omgångar kvar
Vårens division 5-serie delades efter sommaren upp i en övre och en undre hälft. I den övre hälften toppas tabellen av Trosa IF/Vagnhärads SK som under våren inte tappade en endaste poäng! (Otroligt starkt!!) Och trots att TVD överraskande förlorade sin första höstmatch i helgen toppar de tabellen.
En högintressant match äger rum nu i helgen, lörd 1/9 kl 13.00 på Rosvalla, då tredjeplacerade IFK Nyköping 3 möter tabell-tvåan BK Sport. Vinst där och IFK 3 har goda chanser att fortsätta fajtas om en av de två platserna ovanför det övre strecket i tabellen. OBS! Den ovan nämnda matchen är flyttad till onsd 5/9 kl 18.30 eftersom BK Sport inte fick ihop lag till nu på lördag.

Jag kallar bilden "Hästsvansar". Typ.

Division 5 B
4 omgångar kvar (även om endast en av tre matcher i höstomgång 1 är rapporterade)
HBK/SIF ligger just nu 2:a i denna serie och bör kunna slåss om denna placering eller möjligtvis tredjeplatsen när säsongen ska summeras.

Mats Petersson, tränare HBK tillika grundare av sporten Fotbollsorientering. 

Östergötlands 7-mannaserie
4 omgångar kvar
Ålberga GIF får svårt att nå andraplatsen men har god chans att behålla nuvarande 3:dje-plats.

2 kommentarer:

  1. Hej Lasse!
    För din informations skull så kan meddelas att matchen mellan IFK 3 och BK Sport kommer att spelas onsdagen den 5/9 18.30 Rosvalla istället. BK Sport fick inte lag till helgen...

    SvaraRadera
  2. Tack för informationen! Jag ska korrigera texten här ovan så att jag inte lurar någon att åka till Rosvalla i onödan.

    Men nog är det en nyckelmatch. Man kan gissa att båda lagen vill komma med så bra lag som möjligt. (Synd att jag är på föräldramöte den 5/9...)

    SvaraRadera