lördag 11 augusti 2012

Biss-tjejerna vann på fredagskvällen

Vi var inte många som bytte hemmavråns fredagsmys och OS-bevakning mot damfotboll på Rosvallas konstgräsplan B. Efterhand som matchen pågick kunde antalet åskådare till slut räknas till ca 35 personer, och det är en låg siffra enligt min erfarenhet. Synd, för hemmalaget bjöd på ganska trevlig fotboll framförallt under första halvlek.

Lätträknad publik på KGB.

Jag stod utanför staketet och skrev på ett matchbevaknings-blogginlägg när matchen blåstes igång. Och med ögonen rakt ner i mobiltelefonens display så missade jag när BIS tog ledningen mot gästande Eskilstuna-laget Triangelns IK. Redan efter 2:30 fixade hemmalaget ledningen och det var Sofia Kjellberg som stod för den avgörande sparken.

Sofia Kjellberg bidrog med mål även i denna match.

Enda gången som gästerna hade riktigt tryck i matchen var i de efterföljande 10 minuterna. Bissorna blev tillbakapressade men aldrig riktigt hotade. Förra matchens så otroligt duktiga Melinda Hillilä rusade för att nå en boll före Trinagelns målvakt i 23:e minuten. Melinda hann inte först och gjorde en luftfärd i en vid båge över målvakten och landade olyckligt på ena axeln först. Brutet nyckelben blev resultatet (konstaterades inte på plats men har rapporterats senare) och BIS tunna trupp fick sig ännu en törn. Men värst har Melle det så all önskan om snabbt tillfrisknande till henne!

Melinda Hillilä tas om hand efter sitt fall. Brutet nyckelben...

Under hela matchen visade gästernas Diana Karlsson vilken duktig målvakt hon är. Hon fick beröm efter matchen av hemmalaget, och det förtjänade hon verkligen. Flera skickliga ingripanden gjorde att siffrorna hölls nere.

Triangeln IK:s duktiga målvakt Diana Karlsson.

Men hur duktig Diana i målet än är så kunde hon inte förhindra Helena Granlund att göra 2-0 i 35:e minuten. Fint framspelad i ett snabbt anfall startat ända nere hos Linda Mathisen i Bissornas mål.

Helena Granlund kunde göra 2-0 i första halvlek.
I inledningen av andra halvlek trummade hemmalaget på, bl.a. var Madelaine Hults hörna i 57:e minuten värd ett bättre öde men ännu en gång var Diana Karlssons målvaktsspel avgörande. I matchens inledande halvtimme hotade framförallt hemmalagets Sofia Kjellberg mest och bäst men därefter tog Helena Granlund över den rollen.

Tyvärr försvann BIS spel då belysningen tändes på konstgräsplan B... Sista 25 minuterna spelade de inte bra men räddades av det faktum att gästerna inte hade vad som krävdes för att åstadkomma något särskilt farligt framåt. Dessutom krigade Madelaine Hult föredömligt på mittfältet och mittbacken Lena Karlsson gjorde inte ett enda misstag!

Madelaine Hult t.v. är en sann fighter som aldrig ger sig.
Lena Karlsson har en hög nivå och kvalité i det hon företar sig.

Hemmalaget fick sin efterlängtade 3-poängare och det mycket unga bortalaget får fortsätta jaga poäng i serien. Jag vill lyfta ännu en ung aktör denna afton och det är domare Emil Lindhe som trots ringa ålder tycks ha en fin domar-karriär framför sig!

Domare Emil Lindhe gjorde det bra även denna gång.

Och eftersom lokalsporten.se inte var på plats så fick jag inte min avslutande bild på dem denna gång :-) Det får bli Sagan om de två Tornen istället och en önskan om att alla får en fin augustihelg. Själv lägger jag lördagens eftermiddag och kväll på 50-årsfest.