söndag 8 juli 2012

Spela Pausa, del 1

Med de sedvanliga förhoppningarna om framskjutna placeringar i serierna klev våra lokala damlag in i hetluften efter vinterns försäsongsträning. Vi har ett halvt seriespel bakom oss nu när vi tar välkommen paus från fotbollen. Hur har det sett ut så här långt? (Jag tänker inte matcha halvtidsresultaten mot mina mediokra försäsongstips, den uppgiften sparar jag till i höst.)


Det här med mer eller mindre uttalade mål kring det kommande seriespelet har  sina sidor. När det tydligt förkunnas utåt, en officiell version, så skapas det en viss press på laget att uppnå det som "lovats". Men när det kommer till de målsättningar som endast talas om internt inom gruppen så hyser i alla fall jag en viss nyfikenhet och roas av när det ibland läcker ut ett och annat ord om dessa målsättningar i t.ex. lagens gästböcker på hemsidorna.






Några exempel kan vara på sin plats när det gäller ovanstående textstycke. IFK Nyköpings division 2-damer har sedan i våras haft en realistisk och balanserad syn på säsongen. En plats bland de 5 främsta och en ganska ödmjuk syn på den egna slagkraften med hänsyn till inslussningen av flera nya förmågor i truppen. IFK-tjejerna har under våren visat att försäsongens bitvis mediokra spel i huvudsak kunnat undvikas och att det när det stämmer ser väldigt bra ut.


Med kaxigare attityd men med precis samma koll på sin förmåga har TVD (Trosa IF/Vagnhärads SK:s damer) gått ut med målsättningen att gå upp från femman efter säsongen. Så här långt har de haft väldigt rätt! Värre då med Team Rosa som i ett gästboksinlägg under försäsongen indikerade en ambition att ta spets i division 4. De har mycket att jobba ikapp under sensommar och höst.






En annan typ av målsättning har Hargs BK satt för sin verksamhet i division 5. Här har inte bara samarbetet med Stigtomta IF visat sig landa bra utan också ambitionen att göra utvecklingslagets spel i lägre divisioner mer utvecklande och seriöst än det gjordes säsongen 2011.






Höga ambitioner och målsättningar lär det finnas hos IFK Nyköpings U-lag. Och under vintern lockade detta till sig talanger från när och fjärran. Att division 3-gänget gått fantastiskt bra under våren är kanske väntat av dem själva, men nog inte självskrivet ens i Magnus Thells taktikbok. Men konkurrensen är hård och säkert är det en och annan tjej som nu "endast" får speltid i division 5 som tänkt sig annat när det begav sig i vårvintras.






Jag kämpar med att få grepp om IFK Nyköping men lyckas inte. Och det fascinerar! Jag är samtidigt inte säker på att IFK själva har grepp om hela kakan från äldsta flicklag till division 2-damerna som utgör A-truppen.






Vad Oxelösunds IK har för målsättning med denna säsong har jag ingen aning om. Från slutet av försäsongen och en bit in i seriespelet har det sett fantastiskt bra ut. Jag har anat en positiv stämning runt laget där återvändare och nyväckta spelare gett bra balans i en ganska svår situation där laget degraderats och tappat namnkunniga spelare. Nu hamnade man uppenbarligen i en djup formsvacka som gudskelov bröts precis innan sommaruppehållet i och med segern över Julita/Gropptorp. Låt detta bli melodin för återstoden av seriespelet så får även jag sinnesfrid...


Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar