onsdag 4 juli 2012

Gothia Cup närmar sig

Just nu råder ett stillsamt lugn inom seniorfotbollen (om man undantar herr-allsvenskan som precis startat om efter EM-uppehållet.) I och för sig är det även dags för Sveriges duktigaste damer att tagga upp inför kommande OS i London (första gruppspelsmatchen är den 25/7.) Men här i vårt lilla hörn av fotbolls-världen går verksamheterna på sparlåga, och tipsen om individuella träningar är det enda som ger eko på lagens hemsidor.


Något som däremot hundratals ungdomslag ser fram emot är kommande Gothia Cup. Göteborg fylls med glada och förväntningsfulla ungdomar under perioden 15-21/7 (tävlingsstart 16:de.) 


Anförda av bl.a. herrarna Magnus Thell och Jens Littorin kommer IFK Nyköpings talangfulla U-trupp att skicka två (!) lag till klassen G17 detta år.


Magnus Thell och Jens Littorin ska väl slippa täckjackorna i Göteborg om drygt en vecka...?


IFK Nyköpings duktiga 95:or utgör stommen i Gothia-cup satsningen detta år.


IFK Nyköping har redan finslipat uppvärmningstekniken inför Gothia Cup.


Ett spännande inslag i laguttagningen för IFK Nyköping i G17 är lånet av Oxelösunds IK:s duktiga målvakt Iqra Sahi. Hon är tillfälligt överskriven till IFK (samtidigt som hon är lite bekant med omgivningen då hon på försäsongen detta år tränade några pass med IFK:s U-trupp.)


Iqra Sahi ska spela Gothia Cup för IFK Nyköping.


Nu nöjer sig inte IFK Nyköping med de två lagen i klassen G17 utan kommer även att skicka sina tjejer i F96/97 för spel i klassen G15. Där får IFK sällskap även av Hargs BK:s F97-lag. Och tittar vi västerut (nästan inom bevakningsområdet) så konstaterar vi att DFK Värmbol skickar lag till klassen G15 respektive G17.


Själv har jag ingen erfarenhet av denna jätte-cup på Sveriges framsida. Det jag däremot varit med om är att som ledare följa med ett lag på sommarcuper, och i Stigtomta IF:s F91-94-lag gjordes valet 2009 (som "avslutning" på flick-verksamheten) att åka till en cup i Århus, Danmark. Härliga minnen dyker upp när jag tittar igenom bilderna och oavsett idrottsliga  resultat är det ett riktigt bra sätt att bygga lag-anda och grupp-gemenskap!


Invigning av Football Festival Denmark 2009 med bl.a. Lisa Karlsson, Julia Johansson och Linnea Zillén.


Jag önskar våra lokala lag stort lycka till under Gothia Cup. Se till att ha roligt och ta vara på dagarna tillsammans!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar