lördag 18 januari 2020

FBC Nyköpings herrar bjöd på fredagsdramatik

Anno 2020, 17:e januari, fredagskväll vid halvåttatiden. Plast var man än tittade i Rosvallas fina A-hall. Och de där svårförklarliga hårbanden. Innebandy stod på menyn och det var sannerligen inga dåliga smakbitar vi fick tugga i oss när tätplacerade FBC Nyköping mötte Nykvarns IF som även de tillhör toppen av division 2.

FBC Nyköping och Nykvarns IF duellerade under fredagskvällen

FBC:s herrar ångar på i årets division 2-serie. Efter fredagens knappa och dramatiska seger över Nykvarn står man med 10 segrar och en förlust. Tätpositionen hotas av jagande Telge SIBK som inte heller har förlorat mer än en match, de har dock en match mindre spelad. Nykvarns herrar innehar tredjeplatsen med 21 inspelade poäng (7 segrar, 4 förluster).

121 åskådare valde att inleda helgen med innebandy

Mötet mellan FBC och Nykvarn var länge en målsnål och avvaktande tillställning. Ingen av lagen ville riskera att bjuda sin motståndare på några lättvindiga chanser. Lagen följde varandra i målprotokollet och när orken och koncentrationen mattades i tredje perioden blev det istället dramatiskt och synnerligen underhållande.

Fredagskvällens sekretariat hade fullt upp under delar av matchen och fullt sjå med matchuret

Första perioden bjöd på ett mål och det var hemmalaget som fick glädjen att ta täten. De hade förvisso taktpinnen i denna match men det betyder ingenting om man inte får utdelning i form av mål. Andreas Svensson gjorde 1-0 i 10:e minuten.

FBC Nyköpings Andreas Svensson såg till att ge sitt lag ledningen i första perioden

Lite drygt halvvägs in i andra perioden funderade jag på om det skulle bli några fler mål denna kväll. Jag gissar att det inte är särskilt många innebandymatcher som slutar 1-0. Nu blev det naturligtvis inte så denna gång heller och de med bättre förståelse än vad jag har för innebandy anade säkerligen detta. Kvitteringen till 1-1 kom efter drygt 11 minuters spel. Hemmalaget gnetade på och med drygt en minut kvar av mittenperioden gör Peter Wintstigen 2-1. Psykologiskt viktigt mål och det syntes på Peters reaktion efter målet.

Peter Wintstigen blev tvåmålskskytt för FBC Nyköping mot Nykvarns IF

När tredje perioden inleddes behövde publiken inte vänta längre än knappt fyra minuter på nästa mål. Kvitterat igen och 2-2 på tavlan. Repliken kom dock inom 45 sekunder och nu var det rutinerade snipern Rabi Kahlaji som snyggt serverades av en annan meriterad innebandyspelare i form av Christoffer Ekstrand. FBC har ju en och annan profil med meriter från spel högra upp i seriesystemet.

Rabi Kahlaji gav FBC ledningen med 3-2 i tredje perioden

Drygt minuten efter 3-2 kom också 4-2, Peter Wintstigen gjorde sitt andra mål för kvällen. FBC hade definitivt fått grepp om sin motståndare. De hade dock jobbat sig fram till en mindre bra relation med domarduon. De fick inte mycket med sig och allt mer emot sig. Mellan tiden 08:50 och 09:57 lyckades de med bravaden att dra på sig tre utvisningar. Till sist orkade de inte hålla emot och Nykvarns IF reducerar till 4-3 när matchuret stod på 11:15.

Överfullt på de två utvisningsstolarna som FBC hade att sitta på

När gästerna kunde ha lagt in slutspurten fick de sina chanser spolierade av en utvisning då klockan stod på 18:13. Hemmalaget kunde spela av matchen utan att ta några som helst risker i sitt spel i numerärt överläge.