söndag 12 januari 2020

Tredjeperioder är inte grejen för Onyx

Onyx innebandyherrar drog igång seriespelet igen efter alla storhelger när man under lördagseftermiddagen tog emot tabelltreorna Lindås Rasta IBK hemma i Rosvallas A-hall. Skönt att vara igång igen, kan man tro, och hitta någon slags rytm efter jul- och nyårshelgernas såsiga tillvaro.

Rosvallas stora hallbyggnad som rymmer bl.a. A-hallen

Onyx bjöd på en svängig historia där man ännu en gång inte lyckades bibehålla nivån i tredjeperioden. Hur som helst levde hoppet om poäng in i de sista skälvande sekunderna och i mina ögon gjorde hemmalaget en helt okej insats.

Lindås och Onyx fajtades in i det sista om poängen

Det allsvenska mötet började på ett sätt som kändes lätt obehagligt för oss med Nyköpings-sympatier. 0-1 och 0-2 trillade in och då började de 693 åskådarna att skruva på sig. Onyx säsongen 2019/20 är en aning bräckligare och ihåligare än vad som varit under några säsonger. Trots detta fick de med sig flera befriande segrar innan juluppehållet och placerade dem på något säkrare mark än vad de hade med sig så långt.

Onyx intro
Innebandy, Onyx och hyfsade publiksiffror hör på något sätt ihop i Nyköping

Spetsen och målfarligheten i Onyx förstafemma är påtaglig. Så även denna lördag. Innan första perioden var till ända hade hemmalaget reducerat till 1-2 genom Patrik Hallberg. Patrik stod tillsammans med Filip Karlsson för fyra av lagets fem mål denna gång.

Patrik Hallberg gjorde 1-2 samt ledningsmålet fram till 3-2

Andra perioden var 46 sekunder gammal när Filip Karlsson kvitterade till 2-2. Ledningsmålet kom därefter från Patrik Hallberg men gästerna lyckades kvittera till 3-3 med drygt fem minuter kvar av mittenakten.

Målfarlig, målfarligare, Filip Karlsson
Underhållning i pausvilan mellan andra och tredje perioden

Även om tredjeperioderna inte är Onyx melodi denna säsong (så här långt i alla fall) så började de med att göra 4-3. Fem minuter in i sista perioden gör Filip Karlsson sitt andra mål. Svaret från Lindås lät inte vänta på sig och de svarade rejält. 4-4, 4-5 och 4-6 inom loppet av 3,5 ödesdigra minuter. Usch. Onyx lyckades stoppa blödningen och när Jonathan Hallin reducerade till 5-6 återstod 6 minuter av matchen.

Jonathan Hallin reducerade till 5-6 i tredje perioden

Lindås lyckades försvara sig och sin uddamålsledning hela vägen in i kaklet. Det var dock så där härligt intensivt och spännande på slutet som innebandy kan vara. En sur förlust, naturligtvis, för Onyx eftersom de ändå var så nära att lugga tabelltreorna på poäng. Men hade det inte varit för en alldeles speciell spelare hade de nog aldrig varit och nafsat Lindås i bakhasorna. Onyx målvakt Lucas Orrmo var ännu en gång briljant i mål och det är en fröjd att se honom vakta ett innebandymål!

Målvakten Lucas Orrmo utgör på egen hand en utmärkt anledning att gå och titta på Onyx

Den 18/1 spelar Onyx på bortaplan mot Fagerhult Habo IBK innan de dyker upp på hemmaplan igen den 25/1 då de tar emot IBK Lockerud Mariestad.