söndag 12 januari 2020

Målkalas för Onyx division 2-damer

När gotländska Endre IF dök upp på Rosvalla under lördagskvällen med sitt U-lag blev det rena rama målkalaset. Efter en rivstart av hemmalaget tog dock gästerna över taktpinnen och det blev en trevande historia innan det dominanta division 2-laget hittade takten och melodin.

Onyx division 2-damer besegrade Endre IF U med stora siffror under lördagen

I Rosvallas fina A-hall var det under lördagen ett riktigt Onyx-maraton. Direkt efter den allsvenska herrmatchen (som Onyx herrar förlorade mot Lindås Rasta med 5-6) ställde sig klubbens damlag på planen för att möta Endre IF:s U-lag i division 2 Södra. Jag är nog inte ensam om att tycka att det varit trevligt om fler än de 111 åskådarna stannat kvar efter herrmatchen, det är tjejerna i damlaget värda.

Dammatchen i A-hallen drog 111 åskådare

Matchen var endast 20 sekunder gammal när hemmalaget satte 1-0 genom My Desaix. En sådan start lovade mer, mycket mer, och det skulle komma men med fördröjning. Gästerna gjorde både 1-1 och 1-2 innan Onyx under andra delen av första perioden hittade sig själva och motståndarmålet. 2-2 gjordes av Kajsa Sten, 3-2 av Ebba Myllyvainio och 4-2 av Emilia Strandberg.

My Desaix gav Onyx tidig ledning i inledningen av matchen
Kajsa Sten kvitterade till 2-2 och gjorde senare 5-2
Ebba Myllyvainio gjorde 3-2 men även 11-4 i ett senare skede
Emilia Strandberg stod för 4-2 men också 6-2 och slutligen 13-4

Den andra perioden började nästan lika ivrigt som den första för Onyx. En minut var spelad när Kajsa Sten utökar ledningen till 5-2. Emilia Strandberg utökade till 6-2 innan Endre tilläts reducera. Innan mellanakten var till ända utökade hemmalagets Julia Vikman till 7-3.

Julia Vikman ordnade 7-3 men också 9-4 samt 12-4 (i tredje perioden)

Ett något tunt bortalag fick det allt jobbigare ju längre matchen led och i tredje perioden trummade Onyx på. 7-3 blev till sist 13-4 och en jobbig hemresa till ön för gästerna. Elin Edberg gjorde 8-3, Julia Vikman stod för 9-4, Matilda Aringe kunde överlycklig fira sitt 10-4, Ebba Myllyvainio stod för 11-4, Julia Vikman kunde med sitt tredje mål göra 12-4 och kvällens andra tremålsskytt Emilia Strandberg fastställde slutresultatet till 13-4.

Elin Edberg gjorde 8-3 när fem minuter gått av tredje perioden
Matilda Aringe ordnade fram 10-4

Jag har sammanställt ett bildgalleri med drygt 100 bilder från matchen som du hittar HÄR >>>