söndag 15 mars 2020

Halvtomt Rosvalla bjöd på DM, träningsmatch och Vårcup

Under normala omständigheter hade Rosvalla i helgen varit en kokande gryta med överfulla parkeringar, köande bomässebesökare och diverse idrottsutövare i varje skrymsle och vrå. Istället var det mestadels tomma parkeringsrutor och några blåfrusna fotbollsspelare med lätträknade supporterskaror vid anläggningens plastgräsytor.

En eller annan variant på fist bump när man skulle tacka motståndarlag och domare efter matchen avslöjade för den observante vad det handlade om. Och det är något vi får förhålla oss till under överskådlig framtid, både som idrottsanknutna och som ansvarstagande beståndsdelar av samhället. Covid-19 och pandemin som detta coronavirus tvingar på oss kan vi inte blunda för och det är omöjligt att just nu överblicka konsekvenserna på kort och lång sikt.

Kalla mars-vindar över Rosvallafälten under lördagen

Med ideliga förändringar av status och nuläge var det ändå en del saker som påminde om en vanlig försäsongslördag på Rosvalla. Konstgräsplanerna var redo och tog emot fotbollslag som antingen träningsspelade, DM-tävlade eller spelade ungdomscupsmatcher.

Jag behövde lufta hjärnan efter en intensiv arbetsvecka i Region Sörmlands tjänst. Efter en fotosession på Enstaberga IP där några av IK Tuns damspelare skulle spelarporträtteras riggade jag om en av kamerorna och jag sökte mig in till Nyköping. Ambitionen var inte på något sätt att göra någon regelrätt matchbevakning utan snarare titta till de aktiviteter som eventuellt fortfarande genomfördes. Jag hann med fem fotbollsmatcher under någon timme men då ska sägas att jag inte ägnade någon av matcherna särskilt lång tid.

Råby-Rönö IF (i nytt matchställ) besegrade Tystberga GIF med 2-0 i DM-grupp 7
Vårcupen i klassen P05 bjöd bl.a. på Nyköpings BIS mot Hammarby:2 där de sistnämnda vann med 3-0
I Vårcupens F05-klass tävlade IFK Nyköpings F06-lag och vann över Saltsjö Boo IF med 4-0
IK Tuns herrar träningsspelade mot Hargs BK U och vann med 8-2
IFK Nyköpings grabbar besegrade Värtan IK med 4-0 i Vårcupens P05-klass


Är du nyfiken att titta på de halvhjärtat åstadkomna bilderna från dessa matcher så hittar du ett bildgalleri med 184 bilder via denna länk >>>

Ta hand om er själva och varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar