lördag 7 mars 2020

Jesper tungan på vågen i DM-derby

Vad skiljer Runtunas Simon Creutz från övriga målskyttar i DM-derbyt mellan Runtuna IK och Råby-Rönö IF? Han heter inte Jesper.

Och apropå tung på vågen; hur många andra lag än Råby-Rönö IF kan hävda att de har Sveriges starkaste tyngdlyftare som fystränare? Hampus Lithén, denne bjässe bland råbyiter, gör det trångt på vilken avbytarbänk som helst.

Råbys Robin Jansson och Runtunas Hussein Hammad i en duell under lördagens DM-derby

Hur ivrig jag än må vara att komma ut från alla möjliga och omöjliga inomhushallar med mina kameror är det inte nämnvärt lockande att fotografera fotbollslagens träningsmatcher. När det däremot vankas tävlingsmatcher är det en helt annan femma. Landets bättre lag på herr- och damsidan ägnar sig just nu åt Svenska Cupens gruppspel, våra lokala herrfotbollslag har sin motsvarighet i distriktsmästerskapet. Gott så.

Lördagens DM-match i grupp 7 dömdes av Rafi Dawli assisterad av Admir Turanovic och Zsolt Feith

Lördagen var inte lastgammal när ett nykomponerat Runtuna IK klev ut på Rosvallas konstgräsplan A där kommande division 4-konkurrenterna Råby-Rönö IF väntade. Två mycket intressanta lag att följa under det kommande seriespelet. Runtuna IK ser för en gångs skull ut att mönstra en ovanligt bred trupp tack vare alla nyförvärv från Oxelösunds IK. Råby-Rönö IF, detta charmiga lag med pop-stämpel, har efter ett lyckosamt fjolår ännu en gång avancerat i seriepyramiden. Båda lagen har dessutom hemmaarenor som med hästlängder slår Rosvalla i trivsel och gemyt. Naturgräset är dock inte riktigt rätt underlag i början av mars och då får det kommunala plastgräset duga.

Seriekonkurrentkoll. IFK Nyköpings tränare Hampus Dahlström i fågelholksgluggen vid KGA.

Några inledande matchminuter ägnades åt tålmodigt men inte särskilt kreativt uppluckrande bolltrillande i Runtunas backlinje. Råby-spelarna verkade låta dem hållas. Båda lagen tycktes under första halvleken mest fokuserade på att minnas instruktioner och att minimera misstag. Riskanalyserna var gjorda och disciplin i försvarsspelet var utfallet. Spelförande lag var Runtuna, inget av lagen blev särskilt spetsiga men om det hände något var det möjligtvis en kvartschans till Råbys fördel. De är ju ganska vassa framåt de där blåklädda broägarna.

Runtuna IK:s nya tränare Pontus Holmström under första halvleken
Andreas Hillukkala, tränare i Råby-Rönö IF, såg ungefär lika samlad ut som sin tränarkollega

Mellan matchminut 48 och 63 hände bokstavligen allt när det gäller nedslag i målprotokollet. Öppna spjäll, svängdörrar, precisionsskytte, rundade backar, norpade bollar och helt enkelt allmänt trivsamt för den som kom till Rosvalla för fotbollsunderhållning. Möjligtvis gick det att se mer pulserande blodådror i pannorna på de båda lagens tränare men vi andra hade annat att fästa ögonen på.

Råby-Rönö IF:s Jesper Agerin inledde målskyttet och fyllde på med ytterligare ett
Runtuna IK:s Jesper Larsson kvitterade till 1-1

Allt började med att Råbys Jesper Agerin hittade en lucka i målet från sin position på vänsterkanten och 0-1 noterades i 48:e minuten. Kvitteringen till 1-1 kom endast ett par minuter senare från Runtunas Jesper Larsson. I 51:a minuten gör sedan Jesper Agerin sitt andra mål och 1-2 blinkade till på resultattavlan.

Råbys nyförvärv från IFK Nyköping Jesper Lindberg grejade sitt lags tredje mål

I 58:e minuten kommer Råbys Jesper Lindberg i central position nära målet och rullar kontrollerat in 1-3. Vi kippade efter andan och undrade hur länge vi skulle få vänta innan nästa mål trillade in. Väntan blev inte lång för i 63:e minuten fastställer Runtunas Simon Creutz slutresultatet till 2-3.

Här reducerar Runtunas Simon Creutz till 2-3 mot Råby

I Grupp 7 av Södermanlands Fotbollsförbunds distriktsmästerskap återfinns förutom Runtuna IK och Råby-Rönö IF även Tystberga GIF. Det fjärde laget var FC Kringlan men de slog knut på sig själva och har utgått.

Jag kände av ringrosten med det långa teleobjektivet men lyckades få ihop något som ska föreställa ett bildgalleri som du hittar HÄR >>>

Jag önskar båda lagen lycka till i det fortsatta DM-spelet och självklart även i det kommande seriespelet säsongen 2020!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar