måndag 3 augusti 2020

Sommarhockey på Rosvalla

När Atlantic Hockey Advising, med Jimmie Kotilainen och Felix Kronwall vid rodret, för andra året ville arrangera en sommarturnering i ishockey kom en pandemi i vägen. Med respekt för rådande restriktioner och med flexibilitet kunde de trots allt ro iland en light-variant som gick av stapeln den 1/8 på Rosvalla i Nyköping.

AHA Summer Hockey Tournament 2020
Mycket hockeygodis på Rosvalla i lördags


Sommarturneringen är ett välkommet inslag för alla hockeylirare som vill slippa badstranden och återse kompisarna i ett mer påpälsat tillstånd. Kanske är ishockey inte det första man tänker på mitt i sommaren men för mig som inte gillar när termometern går över +18 grader är det kalas att få göra en sportbevakning i en syrerik och sval miljö. Tyvärr hade Nyköpings Arenor ännu en gång ishalls-strul vilket innebar att lilla hallen var både immig och dimmig. En avfuktaranläggning (?) strulade och kondensen i hallen var påtaglig. När slutligen takdroppet drabbade isen i för stor utsträckning flyttades de två sista matcherna till stora ishallen som då blivit tillgänglig.

AHA Summer Hockey Tournament 2020
Man kan hävda att det bokstavligen dröp i Rosvallas lilla ishall

AHA Summer Hockey Tournament 2020
Takdroppet gjorde till slut ett hål i isen på en punkt


Till årets AHA Summer Hockey Tournament hade fyra lag fått chansen att delta. Vad jag förstår var det en blandning mellan etablerade serielag och kompisgäng. Självklart var alla på plats för att ha skoj och en lättsam stämning rådde genom turneringen. Det ska dock skrivas att när bronsmatchen och finalen spelades kom vinnarinstinkten fram hos deltagarna och det blev liiiiite mer irriterat, något som kanske också förstärktes av att alla inblandade började bli tömda på mental och fysisk energi.

AHA Summer Hockey Tournament 2020
Västerås Hockey Club

AHA Summer Hockey Tournament 2020
Athletic Artemis

AHA Summer Hockey Tournament 2020
Täby Titans

AHA Summer Hockey Tournament 2020
NH98


Lagen mötte varandra i en grundserie i matcher som spelades i två perioder om 20 minuter. (Heter det verkligen perioder när det är två halvlekar ...?) För att balansera lagens chanser gentemot varandra så hade arrangören rankat lagen och vissa matcher började med att ett av lagen hade ett eller flera måls försprång i handikapp. Funkade faktiskt riktigt bra enligt min uppfattning (men det hjälpte tyvärr inte det lag som var underdog i någon match).

AHA Summer Hockey Tournament 2020
Jimmie Kotilainen (på bild) tillsammans med Felix Kronwall ligger bakom AHA


När grundseriens sista omgång skulle spelas stod det klart att de två lagen som skulle mötas i final respektive bronsmatch hade kvar att möta varandra. Därmed gjordes det upp med alla inblandade att utgången av de återstående matcherna skulle räknas samman för att utkristallisera slutsegrare respektive bronsmedaljörer. Detta gjorde att den annars betydelselösa sista grundserieomgången blev viktig för utgången. Bra initiativ!

För resultat i alla matcher och spelartrupperna i lagen hänvisar jag till Atlantic Hockey Advisings hemsida HÄR >>>

Nyköpings representanter i årets turnering, NH98, tog sig obesegrade genom gruppspelet. Det inkluderade alltså en seger inför finalen mot Athletic Artemis vilket gav dem ett ypperligt slagläge. Den tajta avslutande matchen slutade 4-4 och innebar alltså att pokalen stannade kvar i Nyköping. Grattis! Och om jag inte tar fel innebar detta också revansch från ifjol då samma lag möttes i finalen.

I bronsuppgörelsen drog Täby Titans det längsta strået och de lyckades i två matcher besegra Västerås Hockey Club. Ett grattis även till Täby!

AHA Summer Hockey Tournament 2020
NH98 stod som slutsegrare i AHA Summer Hockey Tournament 2020


Aldrig har jag väl tidigare fotat så mycket hockey under en dag. Det är sannolikt så att jag fyllt hela årskvoten med hockeyfotografering. Dessutom är jag ett par dagar efter detta tillfälle skapligt öm i pannan efter en lördag iklädd hjälm. Aj. (Jag står inte och fotar ishockey utan en skyddande hjälm, man vet aldrig om en förlupen puck kommer farande när jag står och fokuserar på annat.)

Det blev en väldigt intensiv men rolig dag tillsammans med hockeylirarna, arrangören och arenapersonalen. Vissa av oss var pigga i buggarna medan andra av oss såg ut att behöva syrgasmask i ett tidigt skede.

Av årets samtliga åtta matcher fick jag ihop ett bildgalleri med 466 bilder som du hittar HÄR >>>

Om du är nyfiken och nostalgisk kan du även återuppleva fjolårets turnering där jag fotade finalen, bronsmatchen samt placeringsmatchen och dessa bilder hittar du enligt nedanstående länkar:

Tack för idag, slut för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar