söndag 14 maj 2023

Fredagskväll med div 3-fotboll på Krikon

Den 12:e maj var det dags att för andra fredagen i rad umgås lite med Hargs BK och deras fotbollsseniorer. Jag bytte Folkungavallen mot Krikonbacken och herrseniorerna i division 4 mot damlaget i division 3. På en vecka hade dessutom kvällstemperaturen rört sig uppåt från arktiska till mer överlevnadsbara nivåer.

Även om inte damernas division 3-serie hunnit till mer än tredje omgången kändes utgången av fredagens match som tämligen säker till gästernas fördel. Hargs damer hade under säsongen 2022 det tufft i division 3 medan IK Viljan spelat i division 2 men som näst sista lag degraderats. Ju längre fredagsmatchen led desto tydligare var det att det skiljde en del mellan dem.

Hargs BK tog sig an IK Viljan på Krikonbacken den 12/5 -23

När mörkret började sänka sig under majkvällen kunde vi räkna ihop ett mål för hemmalaget och sex mål för gästerna från distriktets nordligaste domäner. Viljan tog tag i taktpinnen direkt och trummade på med två tidiga mål men när sedan Harg fick sticka emellan med ett mål av Maria Damperud Landin efter dryga halvtimmen så kom gästerna tillfälligt av sig i sin offensivlusta. Det blev ändå så att Viljan utökade sin ledning till 3-1 innan halvtidsvilan.

Publik med solen i ögonen längst klubbhusets vägg är en typisk Krikonbacksbild

Trots att IK Viljan gjorde ytterligare tre mål i andra halvleken så måste jag ändå ge Hargs-spelarna en uppmuntrande klapp på axlarna då de sannerligen inte gav upp. De slet och jobbade och försökte hålla ihop spelet och förhoppningsvis ger denna moral betalt längre fram. För IK Viljans del var detta tredje segern i serien av tre möjliga och mycket tyder på att de tillsammans med Torshälla-Nybys damer kommer att fajtas om seriesegern framåt höstkanten.

HBK:s målskytt blev som tidigare nämnts veteranen Maria Damperud Landin medan IK Viljans mål gjordes av Tabitha Nyberg (4 mål), Emma Thilén samt Frances Sjunnesson.

Att fota i kvällsljus på en mysig naturgräsarena är verkligen något av det bästa och jag fick ihop ett bildgalleri med 170-tal bilder som du hittar HÄR >>>

Ett tack till båda lagens spelare och lycka till i jakten på nya poäng under säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar