söndag 7 maj 2023

HBK först ut på Vallen

Fredagen den 5:e maj lyste kvällssolen från en molnfri himmel över den alltid lika betagande vackra Folkungavallen. Tyvärr hade någon glömt att dra igång värmen. Säsongen 2023 blev det Hargs BK:s division 4-herrar som först klev ut för match på Vallen. Naturgräs is the real deal även om det tidigt på säsongen går att hitta fel och brister på detta underlag. Folkungavallens gräs såg ut att vara nyluftat och toppdressat, de sedvanliga ojämnheterna fanns där men vad gör väl det? Gräs både luktar och smakar bättre än plastgräs & granulat för den som ska bita i det, i fredags var det gästande Södertälje FF som fick ta sig en och annan tugga av underlaget.

Fredagskvällens underhållning på Folkungavallen

Jag håller mitt referat från matchen extremt kort denna gång. Hargs herrar såg bekväma ut från matchstart och kunde dra ifrån till en 3-0-ledning innan halvtimmen var spelad genom mål av Eric Ackon, Marcus Björklund och Hamse Muhamed Huseen. I 34:e minuten hade hemmalagets första spelare gjort sitt med det andra gula kortet och styrkeförhållandena ute på planen skiftade en smula. Före pausvilan hade Södertälje FF reducerat till 3-1 (Abdi Yusuf) och strax efter pausvilan kom reduceringen till 3-2 (David Yarar). Södertäljes momentum bröts dock när de fick en spelare utvisad och antalet spelare i respektive lag på planen var utjämnat. Tjafsandet präglade resten av matchen och i mina ögon försvinner lusten helt att se denna typ av "idrott". Vuxna människor?

Folkungavallen med solnedgång och lasarettsbyggnad som fond

Hargs herrar fick återigen fäste för sin offensiv och Marcus Björklund gjorde 4-2 i 64:e minuten innan vi fick se ett något märkligt självmål av Södertälje FF i 72:a minuten. Nästa hemmaspelare hann bli utvisad innan ordinarie matchtid var avklarad och slutresultatet fram till 6-2 kom 6 minuter in på stopptiden via Hampus Landin.

Med tre segrar på de tre inledande omgångarna har Hargs BK satt sig i en bra position i division 4 och de delar denna fina serieinledning med IFK Nyköping samt Eskilstuna Babylon IF.  Den 20:e maj har vi det första derbyt mellan IFK och HBK på Folkungavallen och det är något att se fram emot för Nyköpings fotbollspublik!

Du hittar 190 bilder från fredagsmatchen HÄR >>>


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar