En fotbollsmatch mellan Vrena IF och Nävekvarns GoIF kan beskrivas som en riktig bruksortsdrabbning. Det är även en match mellan sjöar och hav, åtminstone ser det ut så när jag tittar i kartboken. Lördagen den 20:e maj var det dags för de två division 7-lagen att mötas på Mårtens Vall och en hel del har hunnit hända sedan fjolårets match som jag bevakade med spänning eftersom det innebar en återkomst för seniorfotbollen i Vrena.

Ännu en härlig fajt på Mårtens Vall mellan Vrena IF och Nävekvarns GoIF

Vrena IF har efter förra årets comeback-säsong hunnit stabilisera sig. En tränare har tillkommit och av en händelse har Kent Karlssons senaste tränaruppdrag varit hos Nävekvarns GoIF. I Nävekvarn har det varit mer omvälvande förändringar i och med att en större del av tidigare trupp lagt skorna på hyllan. Nu har man ändå fått ihop ett nytt lag och som de har inlett årets seriespel! De toppar division 7 Södra och är efter fyra omgångar obesegrade. Av det jag såg under lördagen finns det inget som pekar på något annat än serieseger trots att det är massor av matcher kvar att spela.

Publik och polis på Mårtens Vall under lördagen

För att vara en division 7-match tycker jag att det var en riktigt bra nivå och hemmalaget fick också göra det första målet när ungefär 35 minuter gått av matchen. Vrena-bänken såg redan efter 20 minuter ansträngd ut eftersom klubbens alla kylpåsar verkade ha gått åt och stressnivån steg när det inte fanns så mycket mer att kasta in på planen efter alla krämpor och blessyrer. Nävekvarn hittade rätt både en och två gånger i slutskedet av halvleken och såg ganska bekväma ut till pausvilan.

Knappt 20 minuter in i andra halvlek utökade gästerna till 1-3 men en reducering till 2-3 ett par minuter senare gav Vrena tillfällig kontakt och ett visst hopp. Under matchens slutskede var det dock Nävekvarn som var tydligt bäst och de kunde stänga tillställningen under de sista 10 minuterna genom att göra både 2-4 och 2-5.

Vrenas mål gjordes av Sebastian Hammar och Jonathan Fredriksson. Nävekvarns mål gjordes av Christopher Berggren (2 mål), Filip Carlsson samt Linus Björkborg (2 mål).