söndag 7 maj 2023

Sjösas hemmapremiär blev Gnestas bortalycka

Division 6 Sydöstra inleddes föregående helg och för Sjösa IF innebar den en bortaförlust mot Hölö-Mörkö IF med uddamålet medan Gnesta FF hemma på Hagstumosse tog en bekväm seger över Sköldinge IF. Lördagen den 6:e maj var det dags för omgång 2 och Sjösa IF hade tillräcklig ordning på sitt naturgräs för att öppna upp Sjösa Idrottsplats och välkomna de inte så långväga gästerna från Gnesta. En möjlighet för ett trivsamt matcharrangemang som förstärktes av en ungdomsmatch på 7-mannaplanen halvannat våningsplan ovanför 11-mannaplanen.

Sjösa IF:s och IFK Nyköpings yngre talanger testade sina förmågor mot varandra

Hur skulle då lördagens match sluta? Förhandstipsen var inte självklara eller entydiga. När fjolårssäsongen summerades landade Sjösa IF på en 4:e-plats i div 6 Sydvästra medan Gnesta FF stannade på en 5:e-plats i division 6 Nordöstra. För Sjösas del har det inför denna säsong varit en del spelarrörelser där de fått tillskott till truppen av några namnkunniga spelare från den lokala fotbollen runt Nyköpingstrakten. Med facit i handen efter lördagens kraftmätning vet vi att Sjösaherrarna har en del kvar att slipa på innan lagbygget har bra flytförmåga.

Gnesta FF hade bäst koll på boll under division 6-mötet mot Sjösa IF

Det var absolut inte så att Sjösa-herrarna inte kämpade och slet men alla deras vedermödor kom till korta mot ett bättre organiserat Gnesta FF. 0-1 i 11:e minuten av Alexander Ekman blev till 0-2 ett par minuter innan pausvilan genom André Lordh. När inte hemmalaget lyckades skapa några farligheter framåt fick de ändå chansen till kontakt i målprotokollet genom Eric Mellbergs frispark fram till 1-2 en kvart in i andra halvleken. Spelmässigt förändrades dock ingenting och gästerna kunde defilera fram till slutsignalen i och med Felix Rosanders två avslutande mål under matchens avslutande kvart. 1-4 och Sjösa IF har en nolla i poängkolumnen medan Gnesta FF stoltserar med två inledande segrar i serien.

Publiken hade de iskalla vindarna från Östersjön i ryggen denna lördag

Mitt intryck av Sjösa var att de agerade som 11 isolerade små öar ute på planen. Det kan delvis ha berott på deras motståndare, sådant är svårt att avgöra när man inte följt lagen på närmare håll. Jag vill dock framhålla Eric Mellberg i hemmalaget, inte enbart för frisparksmålet han stod för, eftersom han hade ett lugn och en noggrannhet som inte alltid återfanns i hans omgivning denna gång.

Mina försök att fota går att skåda i ett bildgalleri med 150 bilder som du hittar HÄR >>>

Tack för lördagsnöjet och jag önskar båda lagen lycka till i det fortsatta seriespelet!