tisdag 11 december 2012

Förslag serieindelning div 3 & 4

Onsdagen den 5/12 var det tänkt att Södermanlands Fotbollsförbund skulle ha genomfört det årliga s.k. repskapsmötet i Nyköping. Det snöade inne. Nytt datum blir den 9/1 men redan nu ligger serieförslaget för distriktsserierna på SöFF:s hemsida (fastställs på repskapet.) För damerna handlar det om division 3 och 4 då den lägsta divisionen (5:an) brukar ha sista anmälningsdag i mitten av februari och fastställas någon gång mellan vinter och vår.

Så här ser förslaget ut för stunden!

Division 3:
DFK Värmbol 2 (från div 4)
Hargs BK
IFK Nyköping 2 (eller Hällbybrunns IF beroende på kommande beslut!!)
IK Tun
IK Viljan (div 4)
Julita GoIF/Gropptorps IF (div 4)
Nykvarns SK (div 4)
Oxelösunds IK (div 4)
Telge United FF 2 (div 4)
Triangelns IK

Vi ser här effekterna av den stundande serieomläggningen. Tämligen många division 4-lag fyller på luckorna som de kommande division 2-lagen lämnar efter sig. Nyköpings BIS ser alltså ut att hamna i division 2 medan vi får se derby-möten med Oxelösunds IK istället. Och IFK Nyköpings andralags öde låter vänta på sig ännu ett tag, tycks det.

Division 4:
BK Sport (div 5)
Dunkers IF (div 5)
IK Tun 2
IK Viljan 2 (div 5)
Kvicksunds SK (div 5)
Stenkvista GoIF (div 5)
Team Rosa SK
Torshälla-Nyby IS
Vagnhärads SK (div 5)
Valla IF

Även i division 4 ser vi effekten av serieomläggningen. Naturlig följdfråga blir vilka lag som överhuvudtaget finns kvar i distriktet för division 5-spel säsongen 2013. Tittar vi på säsongens lag är det Vingåkers IF, Skogstorps GOIF och HBK/SIF. 3 lag! Och om inte Harg kan matcha en u-trupp (?) återstår Vingåker och Skogstorp... Det vill till att det finns stor återväxt i några befintliga föreningar och att även nya föreningar anmäler damlag till säsongen 2013 annars kommer Vingåker och Skogstorp att tröttna på att möta varandra. Skämt åsido, bra är det inte sett ur bredd-perspektivet.


Jag letar förtvivlat efter information om serieförslag på hur region Svealand fördelar lagen i sina totalt 4 division 2-serier (a' 10 lag.) Det tycks förbli en hemlighet för oss som inte är direkt inblandade ytterligare ett tag. (Eller annars är de helt enkelt dåliga på modern kommunikation...)

1 kommentar:

  1. Ett rop på hjälp kan löna sig! IK Tuns Björn Carlsson har nu på sena tisdagskvällen gjort mig uppmärksam på att Svealands division 2-serier finns presenterade. (Det gäller bara att vara en dugligare surfare än vad jag uppenbarligen är...)

    Info om division 2-serierna var "gömt" i handlingarna inför repskapsmötet, och hade jag bara klickat på dokumentlänken "Repskapshandlingar" hade jag ju sett det!

    SvaraRadera