onsdag 19 december 2012

IFK Nyköping + Maria Wictorsson = Sant

Ok, inte den mest välformulerade rubriken på detta blogginlägg, jag vet. Men för den minnesgode känns kanske namnet Maria Wictorsson igen sedan ett par inlägg här på bloggen i januari och februari. Maria är en välmeriterad mittback som redan inför den gångna säsongen var aktuell för spel i IFK Nyköping. Hon har allsvenskt- och division 1-spel bakom sig tillsammans med Umeå Södra FF. (Tusan, jag som har Umeå IK som damlags-favoriter i allsvenskan! Och så håller jag ju på Björklöven i ishockey vilket ju inte är det lättaste nu för tiden men det är i alla fall Umeå.)

Förra vintern hann lagom kontraktet med IFK skrivas under innan det äventyret blev avblåst p.g.a. graviditet. Men nu planeras flyttlasset till Nyköping i alla fall (jakten på boende är i full gång) och det är enligt IFK Nyköping en ytterligt träningsvillig och beslutsam tjej som ansluter till kamratföreningen någon gång under försäsongen.

Maria fick inte bara avbryta fotbollskarriären förra vintern p.g.a. graviditet utan även sin polis-praktik. Nu när siktet åter är inställt mot Nyköping är det hennes kille som ska genomföra polis-praktik i Nyköping. Bara så ni vet, kommer en tillrättavisning på klingande ume-mål från en polis kan det vara en person ni läst om här på bloggen! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar