måndag 17 december 2012

Övergångar & cuper

Jag tassar fram försiktigt i silly season-minfältet. Vill inte gå på samma nitar som övergångs-sammanställningen i dagens nummer av lokaltidningen, den var inte riktigt 100% (milt och försiktigt uttryckt.) Men ett par konstaterade övergångar, åtminstone om man ska gå på vad lagens hemsidor vittnar om, finns att redogöra för.

IK Tun har fått in en spelare med division 2-meriter men som senast spelat i Nynäshamns IF innan en knäskada bromsade upp fotbollskarriären. Till utomhussäsongen 2013 utlovas vi att få stifta bekantskap med backen Zandra Castell. Ingen bild denna gång men när försäsongsträningen övergår till träningsmatchande är kameran redo!

IFK Nyköping missade tydligen Ronja Gustavsson (från Telge United FF) som annars hade varit ett spännande namn men man får ändå in ytterligare en av tjejerna bland de som bjudits in till höstens träningar. Välbekanta vänstersläggan Rebecka Törnberg, IK Tun, återfinns i det blåvita matchstället säsongen 2013 vilket blir en återkomst för henne till föreningen där hon under ungdomsåren spelat. Lycka till Rebecka!

Rebecka Törnberg, här i Tun-tröjan 8/9 -12, återfinns i IFK Nyköping säsongen 2013.

Tyvärr blir det ingen City Gross Cup den 27-28/12 i Sporthallen. Jag har ivrigt väntat på mer info men fick tidigare idag reda på att den ställs in (även på herrsidan) då det helt enkelt inte gått att få ihop tillräckligt många intresserade lag. På damsidan hade förutom arrangerande IFK Nyköping endast Nyköpings BIS och IK Tun anmält intresse. Måntro om inte den luftiga och alldeles väldigt lediga mellandagsperioden i år kan ha spelat IFK ett spratt.

City Gross Cup senast det begav sig den 27/12 2011. Sofia Sjöberg (IFK) och Kajsa Jonsson (BIS) i närkamp.

Den som vågar och vill kan istället ladda om efter Metallcupen i Oxelösund den 6/1 och åka till Duveholmshallen i Katrineholm den 12/1 och titta på 7-mannafotboll inomhus istället. Då avgörs Värmbol Dam cup dit de lokala lagen IK Tun och Oxelösunds IK anmält sig. Bland de övriga 8 lagen återfinns bl.a. DFK Värmbol, Flens IF-Södra och Nykvarns SK. Spel pågår mellan 08.00 till 20.00. Lär kunna bli en mastig dag för den som önskar och vill.

Jag hoppas innerligt att ledar- och tränarfrågorna löser sig för Hargs damer. Det är tjejerna värda alla dagar i veckan!

En dag som denna inser jag att något i alla fall är rätt. Tidningen Succé grejade till slut stavningen av Saosann Rammos namn i senaste numret. Där ser man... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar