fredag 23 september 2011

Inför upplösningen av division 2 Södra Svealand

Lördagen den 24/9 ska det till sist avgöras. Vilket av de tre topplagen Stuvsta IF, IFK Nyköping eller Enskede IK blir seriesegrare och kommer att ge sig i kast med ett kvalspel till division 1?


Förutsättningarna har sett likadana ut länge nu trots tappade poäng här och där för de tre topplagen. Kruxet är att de tappat poäng i ungefär samma takt vilket gjort att positionerna är oförändrade. Stuvsta befinner sig i ledarhålet en poäng före IFK och ytterligare en poäng före Enskede. Lördagens matcher som startar kl 14.00 ser ut så här:


Haningen DFF - Stuvsta IF
Telge United FF - IFK Nyköping
Borens IK - Enskede IK


Övriga:
Smedby AIS - Triangelns IK
Kisa BK - Tyresö DFF


Snabbt uträknat är det Stuvsta som är det lag som har "allt att förlora" då de just nu innehar en kvalplats, men om de inte vinner kan de se den gå förlorad. För IFK och Enskede gäller det att jaga segrar och hoppas på det bästa. Man kan tro att det kommer att bevakas resultat under lördagens eftermiddag på de olika arenorna!


Hösten är här och ett nära förestående kvalspel.


Jag hoppas att inte jinxa IFK:s chanser genom följande kvalspel-redogörelse:
Segraren i damernas division 2 Södra Svealand kommer att möta Danmark-Sirius DFF (Uppsala) och Lindsdals IF (Kalmar) i en kvalserie. Kommande helg (1-2/10) möter segraren i div 2 Södra Svealand Danmark-Sirius DFF. Vinnaren i den matchen möter därefter Lindsdals IF helgen den 8-9/10 och avslutningsvis spelar Lindsdals IF mot förloraren i första matchen helgen den 15-16/10. Klart som korvspad...


Inför IFK:s match mot redan nedflyttningsklara Telge United FF kan det kanske räcka med att konstatera att IFK måste gå in med fullt fokus på uppgiften. Samtidigt är det en ynnest som det är få spelare förunnat att få uppleva en match som i seriens sista omgång kan handla om möjligheten att få kvala till en division högre upp i seriesystemet. Snacka om inspirerande uppgift och vi får hoppas att tjejerna i IFK njuter av stunden och tar vara på möjligheten!


Får IFK anledningen att jubla under lördagseftermiddagen?

I IFK finns många spelare som kan avgöra matcher. Och den som följt denna blogg under hösten har säkert sett Hanna Persson nämnas både en och två gånger. Jag har dock ett litet tips om en spelare som i senaste matchen var bra och som kan spela en avgörande roll i mötet mot Telges damer, Melinda Hall.


IFK:s Melinda Hall får ikläda sig rollen som bloggarens joker i morgondagens möte mot Telge United.


För den som vill fördjupa sig i upplösningen av division 2 Södra Svealand rekommenderas ett besök på Stuvsta IF:s hemsida, där det skrivs utmärkt och djupanalyserande om serien!


Vi som har gemensamma intressen i damfotbollen i och kring Nyköping önskar IFK Nyköpings damer lycka till i morgon i upplösningen av division 2 Södra Svealand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar