söndag 18 september 2011

Rivstart av Harg mot Trosa-lag

Precis som vid mitt senaste besök på Krikonbacken när Hargs BK:s damer i division 4 spelade (då mot IK Viljan den 4/9) så dröjde det inte länge i dagens möte mot Team Rosa SK innan Alma Sjödahl gjorde mål. Idag tog det kanske 1 minut (senaste matchen 3 minuter) innan kanonen var avlossad och bollen borrade sig in i bortre krysset. När hon är på humör, den unga fröken Sjödahl, är hon otroligt vass!

Det blåste kallt i höstrusket på Krikonbacken denna söndagseftermiddag. Regnet höll sig i alla fall borta, men molnen var minst sagt låga. Vi som såg på var ett 60-tal, och vi fick efter Hargs rivstart se ett bortalag som efterhand tog sig in i matchen. Ett rött kort i 17:e minuten på en Team Rosa-spelare gjorde säkert sitt till för att Harg skulle klara av motståndet idag.

Linn Karlsson i Team Rosa var duktig playmaker för gästerna.

I andra halvleks 8:e minut gjorde Hargstjejerna 2-0 på en hörna där Emma Andersson påpassligt höll sig framme. Och efter detta behövdes tyvärr bara noteringshäftet plockas fram för att notera ytterligare några gula kort...

Emma Andersson, duktig i Hargs BK idag.

Som jag skrev i den korta kommentaren inför matchen så blev det inte en särskild rolig tillställning. Förutom det röda kortet i inledningen av matchen delades det ut ytterligare ett rött kort i 67:e minuten (denna gång till en Hargs-spelare.) Och totalt plockades det gula kortet fram fem gånger (4 till Hargs-spelare, 1 till en Team Rosa-tjej.)

Hargs nyförvärv Sofia Johansson, bäst bland HBK:arna i eftermiddag.

Harg har nu som förutspåtts klättrat i tabellen efter vårens mindre lyckade insatser. Spelet verkar ha stabiliserat sig även om det i de två matcher jag har sett mestadels har handlat om att kämpa ner motståndarna (men därmed inte sagt att jag vill förringa insatser från kreatörer som t.ex. Alma Sjödahl och Ebba Bromée.)

Mer ur noteringshäftet:
* Idag satt matchprogrammet i stort sett som en smäck. (Efter ett par mindre korrigeringar.) Bra där!
* Tack vare alla trevliga personer runt Hargs damlag ordnades det minsann fram en plats för mig i kioskens VIP-kö! Jag klarar uppenbarligen inte av kö-systemet annars... Tack för kaffet!
* Det har inte med den här matchen att göra, men grattis Valla IF till seriesegern i damernas division 5 Södra! (De är ivriga läsare av denna blogg kan jag ana mig till.)

Avslutningen får bli med ett par bonusbilder.

Unga Bissor på vift. Hamnade i Krikonbackens mål under periodpausen. (Elin Forzelius och Kajsa Jonsson.)

Världsklass! Team Rosas maskot iförd korrekt lag-klädsel.