tisdag 6 september 2011

Lördagens match - Special Edition

Att fotografera fotbollsmatcher är spännande. Självklart hoppas man vara redo med kameran när det där lilla extra händer ute på planen. Att gå igenom bildmaterialet efter en match (normalt tar jag minst 150-200 bilder) kan låta som ett tråkigt uppdrag, men det är snarare tvärtom! Fångade jag någon bra situation där aktörerna utstrålar action och sitter skärpan på rätt ställe?


I lördags lyckades jag fånga ett fenomen på bild som endast brukar dyka upp på någon enstaka bild per säsong. När IK Tun mötte Flens IF-Södra hände det fyra gånger...








Ja, t.o.m. domaren!
Vi kan kalla det "Soccer Tongue" eller fritt översatt "Sockertunga".


Visst blir det en hel del bilder som efter en match går raka vägen till papperskorgen. Trots all flådig kamerautrustning så vill det till att man har både tur och skicklighet, annars kan det gå så här:


Se vilken PERFEKT skärpa det är på skyltarna i alla fall. Sponsorerna lär åtminstone vara glada .


För er som minns har jag skrivit om IK Tuns tränare Ola Törnbergs strumpchock här på bloggen. Men då var han civilklädd, alltså inte i tränaruppdrag för sitt lag. I lördags då han coachade sina damer tog han det säkra före det osäkra och klädde fötterna på detta sätt:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar