måndag 12 september 2011

Vinna eller försvinna, del 1

Nåja, fullt så dramatiskt som rubriken antyder är det ju inte. Men någon rörelse uppåt eller nedåt kan vi ana om vi tittar på serietabellerna med endast några få omgångar kvar av säsongen för Nyköpings damlag.


Kommer IFK:s division 2-tjejer att få chansen att jubla efter sista omgången den 24/9 (borta mot Telge United?)


Vem har skrivit manus till damernas division 2 Södra Svealand i år? Maken till toppstrid! När IFK tillsammans med Stuvsta IF och Enskede IK tampas om kvalplatsen upp till division 1 så gör de detta med "daller på ribban". Tappade poäng ger hopp för alla lagen i trion in i det sista. IFK har en poäng upp till Stuvsta och en poäng tillgodo på Enskede. 2 omgångar återstår och ska vi leta någon fördel för IFK så är det deras fina målskillnad gentemot de övriga två kombatanterna.


IFK Nyköpings Hanna Persson leder skytteligan i division 2 Södra Svealand.


I division 2-serien som IFK huserar i står det klart att Telge United FF och Triangelns IK får kliva ner ett pinnhål efter denna säsong. Detta kommer vad jag kan räkna ut att få konsekvenser för den sörmländska division 3-serien nästa år.


I division 3 är Slagsta United DFF med sina 13 segrar på 13 omgångar i praktiken klara för avancemang efter säsongen. Till nästa år kan de också "äntligen" ta klivet upp då Eskilstuna United som de är farmarlag till med relativt stor säkerhet hänger kvar i Söderettan.


IK Tun och Nyköpings BIS ser ut att kunna fajtas om 4:e-platsen i serien. I en något haltande tabell har Tun två poäng tillgodo på BIS men de möter varandra nu på lördag i en prestige-kamp på Enstaberga IP. (Men ser de inte upp kan Flens IF-Södra sno 4:e-platsen från dessa två lag med lokal anknytning.)


Sofia Sjöberg, IK Tun, leder skytteligan i division 3.


IFK Nyköping 2 är förnärvarande 7:a med sina 14 poäng och ser ut att klara kontraktet i division 3. De har 8 poäng ner till strecket men endast 2 matcher kvar att spela (till skillnad mot de jagande som har 3 respektive 4 matcher kvar.) IFK 2 möter jagande Oxelösunds IK den 18/9. Intressant!


Det ser mörkare ut för regionens kustlag Oxelösunds IK. För närvarande ligger de sist på samma poäng som Hällbybrunns IK som klamrar sig fast precis över nedflyttningsstrecket. OIK har dock en match mindre spelad, men har också ett tufft återstående spelschema. De båda streck-konkurrenterna möter varandra i sista omgången! Sedan återstår det att klura ut hur Telge Uniteds och Triangelns degradering påverkar division 3-serien nästkommande säsong...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar