fredag 23 september 2011

Välregisserat drama i höstkvällens mörker

Sportradion spelade en Rolling Stones-klassiker vilket gjorde att jag tillsammans med Mick Jagger ylade ikapp i Jumpin' Jack Flash när jag gled in på Ramdalens stora parkeringsplats under torsdagskvällen. Redan där konstaterade jag att det började vara skumt...


Nere på Ramdalens IP, i den bortre änden, låg plastgräset redo för kvällens drabbning mellan IK Tun och Oxelösunds IK i derbymötet mellan division 3-lagen. Tyvärr var planen dränkt i ett svagt, gulaktigt sken från elbelysningen vilket får mig att tro att någon niding och odåga på pin tji varit där i smyg och bytt ut alla lamporna till 15 Watts-lampor (med matt glas.) Nä, det skulle inte bli en minnesvärd kväll för fotografen Jansson, endast för fotbolls-fanatikern Lasse.


Tänk att ett lag som dominerade så totalt (spel, bollinnehav och kvalificerade målchanser) i första halvlek skulle ligga under med 2-0 i halvtid. Men det var precis det som hände Tun-tjejerna. Och när väl IK Tun reducerade och kvitterade i andra halvlek efter fortsatt spelövertag så var det ändå nära att ett fint kämpande hemmalag skulle dra längsta strået och stå som segrare! OIK blev tilldömda en straff i 86:e minuten som dock slogs en bit över Sanna Bertlings mål.


Och om en matchvinnare kan finnas i en oavgjord match måste det ikväll vara OIK:s unga och duktiga målvakt Iqra Sahi. Vilken lovande talang OIK har fått fram! Vid åtskilliga tillfällen gjorde hon den ena kanon-räddningen efter den andra. Lugnt stod hon kvar och väntade ut spelare i frilägen innan hon reflex-snabb som få stoppade avsluten.


Iqra Sahi, OIK:s mycket lovande och duktiga målvakt.


Vad hände i matchen? En kort sammanfattning kan vara på sin plats! Tun fick i första halvleken spela med en påtaglig vind i ryggen. (Denna vind plågade oss stillastående/sittande hela matchen igenom.) Redan i 7:e minuten gör OIK 1-0 genom Lina Hasselberg som drar till med ett skott ute till höger vid straffområdeslinjen, och hon kan se sitt avslut gå över Sanna i Tuns mål. Tun tar helt över tillställningen och med 15-20 minuter spelade har Iqra hunnit rädda ett antal avslut, men även en utespelare räddar en boll på mållinjen vid ett tillfälle. Och så fortsätter det tills det i 32:a minuten helt plötsligt står 2-0 och hemmalaget ökade på sin ledning, även denna gång genom Lina Hasselberg.


IK Tuns Sandra Carlsson kämpade och slet förtjänstfullt denna kväll.


Andra halvlek började med ett nöjt hemmalag som lyckats avvärja alla farligheter dittills med en blandning av kämparglöd, väl kämpande backlinje och en makalös målvakt. Men i 67:e minuten tilldömdes Tun en straff som snyggt trycktes in av Katarina Quershi. Där kunde inte ens OIK:s målvakt göra något!


Katarina Quershi, säker straffskytt!


Spelövertaget och chansfördelningen fortsatte i Tuns favör. I 71:a minuten gör sedan Sofia Sjöberg ett otroligt grannt mål ur ingen vinkel alls då hon dundrar upp bollen i nättaket likt en Zlatan mot vilket Ungerskt landslag som helst...


Om man tittar NOGA kan man se bollen uppe till vänster och målskytten Sjöberg till höger. Rackarns snyggt mål!


IK Tun fortsatte jaga mål men Oxelösunds-tjejerna ska ha credit för sin fina inställning ikväll. Och i 86:e minuten blåste herr domare straff igen, denna gång för OIK som skickade fram Sofia Kjellberg med bollen till straffpunkten. Sofia hade säkert för mycket adrenalin i kroppen och löd i dojjan ty straffen gick över målburen.


Sofia Kjellberg, duktig men säkert besviken över straffmissen.


Jag hade i alla fall en riktigt underhållande kväll på Ramdalen. Sista minuterna av matchen blev det dock lite "livligt" men faktum var att tjejerna på planen tog det med bättre ro än de som stod bredvid. En eloge till båda lagen som bjöd upp till en rejäl kamp med ett något osannolikt resultat sett till bollinnehav, chanser m.m. Men å andra sidan går det ju ut på att göra flest mål om man ska vinna... ;-)


Nu till de obligatoriska noteringarna:
* Som skrivits tidigare blir man väl mottagen nere på Ramdalen. Kul att prata lite med Petra i entrén om damfotbollen och dess framtid.
* I blåst och kyla var garanterat domaren den som värmde upp allra mest idogt innan match. Alltid något...
* Trots att det nästan var svart som i ett sotararsel (om uttrycket ursäktas) tog jag några bilder. Om du står ut med att de mest liknar en grön/gul sörja (ja, precis som det övergödda Östersjön) så hittar du dem länkade här på bloggen (eller via den här länken.).


Avslutningsvis:


Det var inte MITT fel, det var spelarna som var ofokuserade!!

3 kommentarer:

  1. Tycker du fått till bilderna riktigt bra ändå Lasse trots de svåra omständigheterna...
    Hoppas det är ok att jag "lånar" dem och lägger in på vår egen hemsa tillsammans med Bagarns bilder? Självklart då efter att i skrift talat om källan.

    Och så kan jag och hela Tun och säkert kommuns alla fotbollstjejer/damer/ledare/supporters mm inte nog tacka dig för alla härliga bilder och referat i denna eminenta blogg.
    Förresten, det är ju inte bara här i kommun den läses......
    Eler hur Bosse?!
    Passar på att säga GRATTIS till dig och tjejerna för serieseger i div 5

    SvaraRadera
  2. Björn, det är OK att använda de bilder från matchen som du önskar på Tuns hemsida. Bra att frågan ställs i alla fall! :-)

    Jag bugar och bockar för dina ord. I mitt självpåtagna uppdrag att flänga runt i sydöstra Södermanland och titta på damfotboll genom en kameralins har jag de senaste veckorna fått mycket underhållning serverad av alla spelare!! Och mycket trevligt bemötande från alla lag/ledare/engagerade människor!

    SvaraRadera
  3. Tackar Björn

    Självklart all fotboll är intressant, denna blogg är härlig att läsa så som Lasses skön kommentarer :)

    SvaraRadera