söndag 4 september 2011

Stenhård kamp gav HBK seger

I söndagens kvällstidnings-värmebölja (jo, när det är höst och mer än +10 grader så är det nog så...) hade turen kommit att besöka Hargs BK på Krikonbacken under min fotbolls-odyssé.

Med spiralblocket, den namnmärkta pennan och luktsuddet i ena handen och Instamatic-kameran i andra stegade jag morskt in på arenan där division 4-mötet mellan Hargs BK och Strängnäs-laget IK Viljan ägde rum med start kl 17.00 söndagen den 4/9 nådens år 2011.

Jag måste erkänna att jag var ytterst nyfiken på vad matchen hade att erbjuda. Särskilt vad det "nya" Hargs BK fått ihop under säsongen som började så bra i vintras men som under vår och försommar hackat en aning. Och det jag fick se var intressant!

Hargs lagkapten Erica Ödbro, nygammal Hargare denna säsong (kom från IFK Nyköping.)

Matchen startade optimalt för hemmalaget. Bäst som jag stod och pillade på alla inställningar på Instamaticen gjorde Alma Sjödahl mål redan i 3:e minuten. Och 2-0 kom i 10:e minuten från samma Alma. Denna gång tog hon vara på ett mindre lyckosamt uppspel från Viljans keeper Jessica Öhrn. Nu reducerade IK Viljan i 13:e minuten efter en hörna, och jag hade med nöd och näppe fått ordning på alla journalistiska tillbehör...

IK Viljans Linnéa Eriksson glänste mest och bäst av alla idag enligt skribenten.

När de 20 första minuterna av matchen passerat hade IK Viljan tagit över och var det spelförande laget med taktpinnen i handen. Harg ägnade sig åt att blocka och stoppa men var under resten av matchen väldigt kvicka och farliga i sina omställningar. I 32:a minuten gör något oväntat hemmalaget 3-1 efter en mystisk situation där Viljan-tjejerna av någon anledning alla slutade spela. Men som det brukar heta "Spela tills domaren blåser" och det gjorde han till slut. För mål. Minuten senare var det nära igen, men målvakten gjorde en svettig TV-räddning på grymt skott från distans av Alma Sjödahl.

Alma Sjödahl var idag, precis som oftast, svårstoppad och målfarlig.

I slutet av första halvlek var det ganska tjafsigt på planen och domaren verkade ta lärdom av det då han i andra halvlek blåste lite frekventare vad gäller frisparkar.

IK Viljan började andra halvlek med ännu större dominans än slutfasen av första halvlek. Men när 3-2 kom redan efter ett par minuter av andra halvlek skulle det också visa sig bli matchens sista.

Som jag skrivit var IK Viljan det spelförande laget idag. De vårdade boll hyfsat och vinnlade sig om att undvika lång-tjongande framförallt när de fick ner bollen i backlinjen. Men hur väl de än spelade rådde de inte på Hargs-tjejernas fighting spirit. Som de blåa stred från första till sista matchminut!

Emma Petersson  var HBK:s viktigaste kugge idag  från sin  centrala mittfältsposition.

Dagens uppställning för Hargs BK vittnar om att det är ett väldigt ungt lag som förhoppningsvis så småningom ska ta laget vidare uppåt i seriesystemet. Stommen är tjejerna från fjolårets F95/96-gäng men några med något mer år på nacken och med mer rutin balanserar upp laget.

Ebba Bromée är en av Hargs unga spelare. (Ebba kom från IK Tun till HBK denna säsong.)

Vad har jag då noterat i det lilla spiralhäftet?
* Kiosken ligger fint där i skogsbacken. Men hur är det med kön till kiosken? Kommandes från lite olika håll, och mitt håll var hela tiden sist...
* Matchprogram har inte varit allt för vanliga under de matcher jag besökt. Men här fick man ett prydligt exemplar. Men det klart, när inte tröjnumren stämmer på hemmalaget så underlättar programmet knappast för oss utomstående.

Och så klämmer vi till med ett par bonus-bilder! :-)

För några år sedan skrevs det mycket om ett framtida resecentrum på Folkungavallen. Men det tycks som att Krikonbacken redan tagit tag i detta.