onsdag 7 september 2011

Stigtomta IF tilldömda seger mot IFK 3

Efter division 5-matchen mellan Stigtomta IF och IFK Nyköping 3 på Stigtomta IP den 15/8 (vinst för IFK med 12-1) lämnades en protest in från Stigtomta då man ansåg att IFK:s tredjelag innehållit för många spelare som i omgången innan spelat antingen division 3- eller division 2-match. (Det har skrivits om denna match tidigare här på bloggen.)


Södermanlands Fotbollsförbunds Tävlingskommitté beslutade i samband med möte den 5/9 att tilldöma Stigtomta IF segern i denna match med 3-0. Tabeller och resultat är nu uppdaterade med detta resultat på SöFF:s hemsida.


För IFK Nyköpings del skulle detta beslut kunnat ha en avgörande betydelse i slutfasen av division 5 och en ev. serieseger, men i och med lagets förlust mot Valla IF på bortaplan den 28/8 blev möjligheterna ytterligare mindre. Trots beslutet finns dock en teoretisk chans kvar för IFK 3, men för Valla IF räcker det med att ta en poäng till på sina avslutande 3 matcher för att bli seriesegrare i damernas division 5 Södra.

1 kommentar:

  1. Sista ordet i denna fråga är uppenbarligen ännu inte uttalat. Enligt IFK Nyköpings Jens Littorin/John Hedin är en överklagan på väg in från IFK Nyköping. Allt står att läsa på IFK Nyköpings U-lags hemsida under menyvalet "Teamtalk" som jag hänvisar till då texten där är utförlig och hyser förklaringar till IFK:s resonemang och agerande.

    SvaraRadera