lördag 3 september 2011

Tun ett nummer för stora för Flens IF-Södra

Efter förra helgens debacle på Skogsvallen mot Hällbybrunn för IK Tun (förlust med 0-2) var det ett revanschsuget gäng som idag ställde sig på Enstaberga IP för att ta hand om gästande Flens IF-Södra i damernas division 3. Och nog togs gästerna emot på närmast överhalnings-manér!

Solen värmde gott på den tyvärr något glesa publikraden runt fotbollsplanen. De 45 som hittat till dam-matchen i Enstaberga fick i alla fall mycket att glädja sig över (under förutsättning att man hade sina sympatier hos de vit/gröna.) Desto tyngre för Flens-supportrarna då matchen slutade 8-1 till IK Tun...

Tuns Sofia Sjöberg stod för 6 av målen idag.

Matchen började som skrivits med ett rejält laddat Tun. De nätade genom Sofia Sjöberg efter 4 minuter, men Flen stretade emot och kvitterade 4 minuter senare. En svettig enhandsräddning från Flen-målvakten efter ungefär en kvart höll bortalaget kvar i matchen. En dryg halvtimme in i matchen var det fortfarande målmässigt jämnt, men Tun hade grepp om händelserna mycket tack vare fint passningsspel, bra rörelse och tuffare attityd än sin motståndare.

Lisa Fält i Flens IF-Södra fick efter matchen utmärkelsen som bortalagets bästa spelare idag.

Men när väl IK Tun gjort 2-1 (på frispark fint slagen av planens bäste idag, Therése Persson) så orkade aldrig Flens-tjejerna bita ifrån en gång till.

Therése "TP" Persson har "fantastiska fötter" för att t.ex. passa med, slå frisparkar med osv.

Innan halvtidsvilan hade Sofia Sjöberg gjort ännu ett mål och 3-1 var resultatet man hade med sig ut i andra halvlek. 20 minuter in av andra halvlek stod det 7-1 och Tun dominerade tillställningen helt. Emmelie Jönsson tilläts röra till det i målprotokollet (7-1) för utmärkte domaren Jonas Sjöbakk som annars endast hade Sofias namn att hålla ordning på i andra halvlek vad gäller målskyttar.

Maja Karlsson i Tun gjorde en bra match med fina inlägg från sin högerkant.

Som avslutning på detta korta referat har jag ett par bilder.

Om OIK har ett halvtrasigt matchur så har Tun ett som nog behöver en tvättsvamp där det står under björkarna.

Till slut hade båda lagens nr 7, Elin Jidemyr och Sofia Sjöberg, så mycket att prata med varandra om att domare Jonas  fann det för gott att be dem hålla igen på ordsvadan...

Matchbilderna upplagda vid 23-blecket. (Bilder även levererade till IK Tuns hemsida.)