torsdag 29 september 2011

Reclaim the Media

De senaste dagarna har IFK:s A-damer lagt beslag på hela förstasidan på den här bloggen. Nu har visserligen alla övriga lag i bevakningsområdet varit snälla och inte sagt något, men nog tusan har de önskat återta lite av platsen i media-utrymmet!


Det var match i Oxelösund på Ramdalens konstgräs under onsdagskvällen mellan Oxelösunds IK:s U-lag och Stigtomta IF i damernas division 5 Södra. Förutsättningarna var tämligen goda (förutom det där jämrarns elljuset) med plusgrader, snö- och myggfritt och ett 60-tal åskådare på plats. En tilltagande vind var det enda som riktigt plågade själen en aning.


Jag väljer att hålla följande linje i referatet:
Oxelösunds tjejer vann rättvist men turligt. Det går naturligtvis att vända och vrida på analysen beroende på vilket perspektiv man vill ha. I en så pass jämn tillställning är det små saker som avgör. Men i det stora hela hade OIK ett visst spelövertag dock kändes Stigtomta något vassare framåt.


Oxelösund skapar första riktigt vassa chansen i matchen efter en kvart då Pia Karlsson i Stigtomta-målet tvingades tippa ut bollen till hörna. Men efter en halvtimme var det Stigtomta som tog ledningen efter mål av Johanna Bernhardsson.


Johanna Bernhardsson blev Stigtomta IF:s ende målskytt för kvällen.


Minuten efter Stigtomtas ledningsmål prickade OIK kryss-virket och i 35:e minuten kvitterade hemmalaget genom Caroline Pettersson efter att hon ha tagit vara på en missad rensning i motståndarlagets försvar.


Första halvlek bjöd trevlig fotboll där Stigtomta IF då och då bjöd på riktigt fina passningskombinationer. OIK tog mycket tack vare sina två A-lagsmeriterade spelare Amanda Lauritzen och Pernilla Andersson hand om mittfältet respektive OIK:s försvarslinje.


OIK:s Amanda Lauritzen hade ett stadigt tag om mittfältet i matchen.

Stigtomtas Moa Ivehammar jagar OIK:s Pernilla Andersson (och troligtvis även bollen får vi hoppas.)


I andra halvlek sjönk tyvärr spelkvalitén. Passningsmissarna blev fler från bägge lagen. OIK hade ett något större bollinnehav och viss kontroll över matchen. En av få riktiga farligheter i andra halvlek stod Stigtomtas Moa Ivehammar för då hon i 57:e minuten gör en monsterräd från egen planhalva och avslutar så att Ellinor Hagman i OIK-målet tvingas tippa bollen med nöd och näppe över målribban.


SIF:s Charlotte "Löken" Pettersson Strömsjö bjöd på ett par tvåfotsdribblingar i den högre skolan. 5 plus! Minst.


I 84:e minuten gör så OIK:s Caroline Pettersson 2-1 och fastställer slutresultatet. Målet var ett resultat av att hon rusar efter en boll i Stigtomta-försvaret som går ner till lagets målvakt. När bollen sparkas upp i planen tar den på den framrusande Oxelösundsanfallarens ben/knä och seglar in i mål från 10-15 meter.


Oxelösund har tack vare forecheckning gjort två mål i matchen, men vinner framförallt för att de verkade orka något mer än sin motståndare ikväll samt hade stor nytta av sina två tidigare nämnda spelare Pernilla Andersson och Amanda Lauritzen.


Jag avrundar med några noteringar:
* Trots rykten på byn så fanns det kiosk på matcharenan och de serverade bl.a. en riktigt god kladdkaka till kaffet. (Har man inte hunnit äta middag så uppskattas sånt!)
* Stigtomta IF spelade i ett för mig nytt bortaställ. Riktigt snyggt men tyvärr behäftat med ett stort fel. Alldeles för likt Solna Allmänna Idrottsklubbs kläder (ja, ni vet, det där laget som i folkmun slarvigt kallas AIK...)
* Två hysteriskt stora rondellbyggen i Nyköping (vid Lilla Kungsladugården och vid Coop Extra) på vägen mellan Stigtomta och Oxelösund gör att man undrar om någon vill förhindra trafik i ostlig riktning för att stoppa besök i grannkommunen.


Några tankeväckande bilder från Ramdalens idrottsanläggning:


Papperskorg modell Extra Rymlig vid konstgräsplanen.

Skillnaden på "Snus" och "Tuggummi/Snus"? Och "SkruvDUBB",  vad är det i sammanhanget? 

Först är man barn. Sedan vuxen. Och som pensionär räknas man inte som vuxen längre... Eller?


Matchbilder (eller vad man nu ska kalla gul-suddiga bilder på stillastående spelare) kommer att publiceras under torsdagskvällen. Dock finns redan nu några få upplagda på Stigtomta IF:s hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar