fredag 9 september 2011

Kylslaget fredagsmys på Rosvalla

Jag måste börja med att tacka IFK Nyköping 2 och Nyköpings BIS för att ni både bjöd upp och bjöd till i en riktigt underhållande division 3-match på Rosvallas B-plan. Trots mygg, temperaturfall och genomsura skor var det lätt att stå ut som åskådare under fredagskvällen. Tack!


Vi var i det närmaste 90 personer som utgjorde publik-kuliss för derby-drabbningen denna sena fredagskväll. Jag gladde mig som fotograf åt att solen fortfarande var uppe i början av matchen, vilket gav viss möjlighet till en och annan bild.


Magnus Thell, tränare i IFK:s U-trupp, avslutade genomgången inför match med orden "Det defensiva arbetet är det viktigaste nu!". Och så går hans lag ut och öser på framåt med alla sina offensiva kvalitéer...


Magnus Thells och Bissarnas tränare Caj Hjelms stämmor ekade mellan balkonger, ishallar och parkeringar på Rosvalla under fredagskvällen. 


Biss-tjejerna hade efter 10 minuter varit närmast ett vasst avslut, men i 18:e minuten gör landslagsaktuelle kvicksilvret Tove Almqvist sin spelare nere vid högra hörnflaggan, skickar in ett pressat inlägg och Natalie Öberg stöter in en volley-bredsida på nära håll i nätmaskorna bakom Bissornas Lina Lindqvist.


Nyköpings BIS Helena Granlund fixade och trixade, men i denna match blev det inget mål för varken henne  eller någon av hennes lagkamrater.


Efter en halvlek ledde IFK med 1-0 och båda lagen hade så långt kämpat mycket väl. Andra halvlek skulle efterhand gå något lite mer i IFK:s favör. Biss spelade på intet sätt dåligt, tvärtom, men de chanser man skapade förvaltades inte riktigt. Det lyckades däremot IFK med och stor segerorganisatör var en liten, blond tjej med nummer 2 på tröjryggen. Landslagsaktuelle Tove Almqvist.


Tove Almqvist briljerade ikväll. Måhända inspirerad av landslagsuttagningen?!


Vid 2-0 gjorde Tove halva Bissornas backlinje samt målvakt för att sedan servera lagkamrat Saosann Rammo en passning snett inåt bakåt som "bara" var att lägga in i öppet mål. 3-0 gjorde Tove själv efter att med boll avancera in tämligen centralt i plan och trycka av ett skott några meter utanför straffområdet där bollen letar sig in lågt vid målvaktens högra stolpe.


Många var bra på planen idag. Bissorna försökte men fick trots duktiga mittfältskrigare aldrig riktigt grepp om det centrala mittfältet. Däremot är det rödtröjade laget bra när de från centralt mittfält söker långa, svepande passningar framåt och utåt mot sina jagande yttermittfältare (oftast Malin Bosma och Frida Jarngren.)


Bissornas Maria Damperud kämpade duktigt mot IFK:s mittfält.


I Biss backlinje måste man på förhand varit något oroliga inför kvällens möte då man säkerligen känner väl till speedkulorna i IFK. Någon som oftast låg rätt och spelade resolut trots flyfotat motstånd var Petra Germerud.


Petra Germerud gjorde en bra försvarsinsats, men fick se sitt lag förlora likväl.


I det mycket unga IFK gjorde många spelare mycket bra ifrån sig. Jag såg många av de tjejer som spelade ikväll möta Valla IF den 28/8 i dam-femman, och då spelade man inte riktigt som ett lag. Men det lyckades man med desto bättre mot Bissorna i division 3!


Filippa Sjöberg var en av många i IFK som ska vara nöjda med kvällens insats.


Noteringar?
* Riktigt kul med så många åskådare. Och nog tusan var underhållningen på Rosvalla denna kväll så mycket bättre än vad någon TV-kanal kunnat plita ihop?!
* Hur tusan kan det vara så mycket mygg när det är så kallt att det ryker ur munnen när man andas? Å andra sidan är det ett tecken på ett annat naturfenomen, nämligen att det var vindstilla på Rosvalla!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar