tisdag 13 september 2011

Vinna eller försvinna, del 2

I division 4 gör nykomlingarna Julita/Gropptorp upp med IK Viljan om andraplatsen bakom nästan säkra seriesegrarna DFK Värmbol 2 (som inte kan ta steget upp till 3:an då förstalaget redan finns där.)


Moa Wahlgren i Julita/Gropptorp leder överlägset skytteligan i division 4.


IK Tuns U-lag, som med sina 15 poäng efter 14 omgångar, slåss med Hargs BK (17 poäng efter 13 spelade matcher) om 6:e-platsen i serien. Lagen möts i Tuns sista match i serien den 26/9 så Hargs-tjejerna har en fördel av att ha ytterligare en match att ta poäng i. Det finns i alla fall ingen risk för något av lagen att hamna under nedflyttningsstrecket.


Höst! Nyplöjda åkrar och tungsprungna fotbollsplaner...


I division 5 Södra är nog Valla IF seriesegrare redan nu. Ett lyckat överklagande från IFK Nyköping 3 kan ändra på den detaljen, men om Valla tar 1 poäng på sina två återstående matcher är saken klar oavsett utgången av överklagandet. (Det handlar om huruvida IFK 3 använt okvalificerade spelare i mötet med Stigtomta IF den 15/8.)


IFK:s tjejer ser ut att kunna säkra andraplatsen då de med 2 matcher kvar att spela har 5 poäng tillgodo på trean Trosa IF/Vagnhärads SK.


För Oxelösunds IK:s U-lag är en 5:e-plats den mest sannolika slutplaceringen. De ligger med sina 9 poäng två poäng före Stigtomta IF (eller 5 poäng före om IFK:s överklagande går igenom.) Just nu ligger Hargs BK:s U-lag sist men de skulle nog väldigt gärna svinga sig förbi åtminstone Stigtomta innan serien är färdigspelad... Stigtomta kan till viss del påverka utgången genom att de har HBK 2 och OIK 2 i sina två återstående matcher. (Harg och Oxelösund har 3 matcher vardera kvar att spela.) Och, man kan inte åka ur damernas division 5... ;-)






Ålberga GIF har haft en bra säsong i Östergötlands 7-mannaserie. Med 2 omgångar kvar har de 3 poängs försprång till trean Karle IF (som man möter på bortaplan i kommande omgång.) Det ser ut som att man klarar silverplatsen bakom "omöjliga" Åtvidabergs FF B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar