måndag 15 augusti 2011

Division 2-spelare dominerade i femman

Efter en ytterst kort resa med kameran i handen tog jag mig under måndagskvällen till ett välkomnande Stigtomta IP (som för övrigt just nu har en gräsmatta i absolut kalas-skick) för match i damernas division 5 Södra då Stigtomta IF tog emot IFK Nyköpings tredjelag. Mötet innan sommaruppehållet lagen emellan slutade 14-0 till IFK och de skulle vara nästan lika dominanta målmässigt denna afton. Att fota denna kväll var inte det enklaste och mest inspirerande då molnen låg tjocka över nejderna och ljuset var mer eller mindre obefintligt. Dessutom började det läcka ur molnen i andra halvlek...


Charlotte Pettersson Strömsjö fick mål tveksamt bortdömt för offside efter en kvart.

Inför ca 65 personer placerade på publikplats denna afton klev två lag in på planen med inlånade tjejer till sina respektive lag. Stigtomta har, precis som skrivits tidigare i denna blogg, en något skadedrabbad och tunn trupp vilket ikväll innebar att 5 tjejer var inlånade från föreningens flicklag F94-97. IFK hade även de en hel del tjejer borta vilket innebar att de lånat in 3 spelare tillhörande A-truppen (Lena Karlsson, Natalie Öberg och Jenny Wevel.)



Lena Karlssons agerande som lagkapten i det unga laget var utmärkt och nyttigt.

IFK dominerade matchen från start även om Stigtomta kämpade emot riktigt bra så länge orken fanns. Men efter 35-40 minuter fanns inte den extra orken kvar hos det gultröjade laget och när halvleken var slut ledde gästerna med 3-0. Det ska också sägas att duktiga Pia Karlsson i Stigtomta-målet avstyrde en hel del målchanser och att många av avsluten IFK hade var en bit utanför målramarna.

Sara Bernhardsson spelade resolut och med bra stöt på bollen från sitt back-position.


I andra halvlek gled IFK ifrån i målprotokollet och hade 7-0 innan Stigtomta IF tilläts reducera. Därefter fortsatte det anfallsglada IFK trumma på och när matchuret slog över på 90 minuter stod det 12-1 till gästande lag.


Vendela Hartzell, vassast med sina 5 mål denna kväll.

IFK stod för mycket fina mål och blandade pressade distansskott (främst från Natalie Öberg, 4 mål) med nickmål med mera. Stigtomta fick ett litet lyft i matchen sista 10-15 minuterna då man visade att man visst kunde ställa om och framförallt genom bollar till vindsnabba Moa Ivehammar hota målvaktande Annika Eriksson i IFK-kassen.



Natalie Öberg sköt mycket och fick till slut in 4 fullträffar.

Moa Ivehammar (född -96) fick mycket beröm från läktarplats.


Vad finns mer att notera efter matchen?
* IFK ångar på för serieseger i femman. Största hindret är Valla IF som man möter 28/8 (och behöver vinna över för att hota i serien.)
* Stor publik, 65 personer, för en småregnig vardagskväll och dammatch i femman. Kul!
* Stigtomta-boende IFK-tränaren Henrik Björnfot var på arenan och såg till att hans tjejer skötte sig.
* Trots att de 3 A-lagsspelarna Öberg, Wevel och Karlsson bidrog med 6 mål klarade de unga IFK-spelarna av motståndet denna kväll. Och med full avbytarbänk kändes det lite märkligt att IFK matchade de 3 spetsspelarna alla 90 minuterna och lät de unga tjejerna byta med varandra. I division 5...

4 kommentarer:

  1. Har inte dom ett yngre lag också att låna ifrån.
    Ska man ha ett div5 för yngre spelare ska man väl inte plocka ner rutinerade div2 spelare för ATT man ska vinna med massa mål, då är ju inte förutsättningarna den att dom ska kliva upp..........
    Mot Valla blir det 5 div2 spelare då ??? man kan ju undra.

    SvaraRadera
  2. Med IFK´s "breda" trupp begriper jag inte varför man behöver låna in 3 st div 2 spelare i en div 5 match. Förmodligen för att man är i kamp med Valla om seriesegern och är ute efter en massa plusmål!!

    SvaraRadera
  3. Jag undrar hur det känns för de tjejer som sitter på bänken och inte får så mycket speltid när man leder med så mycket. Är glädjen att vinna så mycket större än att alla får spela och vara med i laget på lika villkor?
    Detta har vi tyvärr sett många gånger tidigare vad det gäller IFK och jag tycker det är synd att de har dessa värderingar....

    SvaraRadera
  4. Tyvärr finns det "så kallade" ledare som inte tänker mer än på att visa resultat då är dom ju bäst.

    Att plocka in div2 och som spelade 90 minuter medans ordinarie spelare fick rulla.
    Spelarna blir tyvärr lidande av denna filosofi och kan göra att dom slutar.

    citat IFKs hemsida:
    "Även om vi i lagledningen inte känner att femman är ett optimalt alternativ tror vi att detta är den bästa lösningen för att alla tjejer i U-truppen ska få möjlighet att spela så mycket fotboll som möjligt utan att behöva resa för mycket."

    SvaraRadera