lördag 6 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, IFK Nyköping 3

Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.


Det är nu dags att klara av de återstående fyra lagen som spelar i division 5. Denna serie har i år drabbats av 3 avhopp (ett precis innan seriestart och två under våromgångarna.) Av samma luddiga skäl som med Team Rosa i division 4-genomgången undantas duktiga nykomlingarna Trosa IF / Vagnhärads SK från bloggandet. (Kan således bli ett ärende för en Geografiombudsman, om det nu finns någon sådan...) Vi börjar med IFK Nyköpings 3:dje-lag.

IFK Nyköping 3 i div 5
Tänk att en och samma förening har underlag för 3 damlag i vår region. Detta är vad IFK kan stoltsera med denna säsong. Nu spelar förvisso några av IFK:s spelare i mer än ett lag men man klarar trots allt utan problem av sitt åtagande i samtliga 3 divisioner. Genom närvaron i division 5 får IFK en lämplig nivå för de yngre tjejerna, framförallt 95:orna, som klev in på seniornivå inför denna säsong. Dessutom är det bra att det ges möjlighet att spela i föreningen på olika nivåer, inte bara ett “elit-tänk”.

Tjejerna i U-truppen (alltså både division 3 och 5) leds av chefstränare Magnus Thell som till sin hjälp har en handfull ledare. Kanske en inte riktigt lika välbesatt organisation som runt A-laget, men bättre än det såg ut inför säsongen då det var lite oroligt i leden. Om man däremot vill läsa om spelarna i U-truppen får man leta någon annanstans än på föreningens hemsida! (Man har av någon anledning ärvt A-truppens tidigare sida och, ja, det är helt enkelt inte bra på något sätt.)


Matilda Thell i flicklagsmatch mot Stigtomta IF:s F94-97 2/10 -10.


När jag letade bland mina foton efter några bilder till detta blogginlägg insåg jag hur fantastiskt många duktiga tjejer det finns bland de 95:or som Magnus och hans ledarkollegor lotsat fram. Och då har man ändå tappat två tongivande tjejer i form av Malin Bosma och Elin Forzelius som båda gick till Nyköpings BIS inför denna säsong. (Dessutom fick ju Bissarna Kajsa Jonsson, 94:a och yngre syster till Fia.)


Malin Wahlne är ännu en målfarlig tjej från IFK:s tidigare 95-lag.


En intressant höst för IFK:s division 5-damer väntar i den allt för korta serie som avhoppen från 3 andra lag inneburit. Underlaget i truppen är, med lite mer rutin och fysisk tyngd, allt för bra för division 5-nivå. En förlust har man mot Valla IF, ett lag som allra mest har just rutin och fysisk tyngd, och returmötet blir avgörande för om det blir serieseger eller inte!

Jennifer Askesten fastnade på bild 2/10 -10 då IFK:s F95 mötte Stigtomta IF:s F94-97.


Tips om slutplacering:
IFK:s tjejer vinner serien! En intressant laguttagning till mötet borta mot Valla IF avgör serien och min gissning är att IFK är mycket intresserade av att kunna spela på division 4-nivå nästkommande år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar