lördag 20 augusti 2011

Andralag drabbade samman i kustderby

15-20 minuter in i dagens match mellan Oxelösunds IK 2 och Hargs BK 2 på Ramdalens konstgräsplan var jag, och säkert alla 65 på läktarplats, imponerade och något förvånade över den fina fotboll vi dittills fått se. Böljande spel, högt tempo med få misstag. Tyvärr höll sig inte kvalitén på samma höga nivå hela matchen, men en bra start var det!

Christina "Tina" Lindgren passade HBK:s mål idag.

Hargs tjejer var först med en ypperlig målchans men spelaren som kom fri med OIK:s målvakt fick med 2 meter kvar till mållinjen se bollen bli stoppad av en benparad från duktiga OIK-keepern Iqra Sahi. Istället kunde OIK ta ledningen i 11:e minuten genom Pernilla Karlsson. Hon följde 10 minuter senare upp med ytterligare ett mål, denna gång med en riktigt snygg nick.

Pernilla Karlsson, 2-målsskytt idag.

Första halvlek bjöd initialt på bra fotboll men sämre väder. Efterhand som matchen spelades bytte dessa värde med varandra... Vädret bättre men fotbollen mindre bra. Tyvärr. Publiken tycktes i alla fall vara engagerad och allra mest hördes Hargs-anhängarna.

Hargs BK:s lagkapten Matilda Sjöqvist.

I 60:e matchminuten ökade OIK på till 3-0 genom Sara Johansson. Hon är ung, men på intet sätt yngst idag på planen. Harg hade med sig 4 tjejer från sitt F97/98-lag och Oxelösund lånade från sin motsvarighet 2 tjejer (om jag nu inte räknat fel eller sett fel i laguppställningarna.)

Sara Johansson, bäst på planen idag enligt bloggaren!

Hargs tuffing Jeanette Vestin reducerade i 64:e minuten och hon var den i Harg som matchen igenom störde Oxelösundsspelarna allra mest. Nu gick kanske Hargs-anfallarna i offsidefällorna lite väl ofta men de låg där på linjen och fiskade matchen igenom.

Hargs Pia Nilsson var med på laguppställningen men fick nöja sig med flaggviftning idag.

Innan matchen var över hann det bli ett mål till och det var OIK:s Magdalena Sten som rann igenom Hargs-försvaret och fastställde slutresultatet 4-1.

OIK:s Sofia Grahn visade framförallt i början av matchen god speed och bollteknik.