söndag 7 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, Oxelösunds IK 2

Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.


Nästa lag till mangling i division 5 är Oxelösunds IK:s andralag. Många U-lag blir det i den lägsta divisionen...

Oxelösunds IK 2 i div 5
Grunden i laget är OIK:s tidigare F95/96-lag som inför denna säsong flyttades upp till seniornivå. De är en inte allt för stor trupp, så det kan ha varit nödvändigt med en uppflyttning för att få utnyttja möjligheten med lite äldre spelare på matcherna. Dessutom har flera av de unga tjejerna redan redan under förra säsongen spelat seniorfotboll så steget upp var inte enormt.


Fanny Myrbakk och Alexsina Lindholm i division 5-match mot Stigtomta IF 23/8 2010.


Laget har sin egen organisation men jobbar ihop med A-truppen. Och dubblerandet sker åt båda håll när det gäller spel i division 3 resp. 5. En av de yngre tjejerna, Sara Johansson, tog inför säsongen steget upp till A-truppen, men hon spelar även i division 5 med sina jämngamla kompisar. En spelare som självklart bör nämnas är målvakten Iqra Sahi som blev uttagen till Elitflicklägret i Halmstad tillsammans med andra duktiga 96:or.


Sara Johansson, uppflyttad från flicklag till A-truppen i OIK.


Iqra Sahi är en ung och lovande målvakt i OIK.


Tjejerna i OIK har enligt min mening gjort en riktigt bra första halva av serien. De började starkt genom att ta poäng mot Trosa IF /Vagnhärads SK och har sedan bara förlorat klart mot IFK och Valla. Visserligen har de endast en seger hittills, mot Hargs andralag i serien, men har kapacitet att ta några fler segrar innan serien summeras. Naturligtvis påverkar det till det positiva att duktiga A-spelare dyker upp i laget när det vankas seriematch i femman.

Tips om slutplacering:
Mixen av unga tjejer och inlåning av erfarna och duktiga tjejer från A-laget bidrar till en stabil division 5-nivå för kustlaget. Mittenplatsen i tabellen man har nu kommer man att behålla, vilket alltså innebär en slutlig 4:de-plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar