torsdag 4 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, IK Tun 2


Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.

Så ger vi oss på södra Södermanlands division 4-lag. Om vi ska räkna in Team Rosa eller inte bland dessa må vara underlag för en separat diskussion, men här i bloggen tar jag för stunden inte med dem utan vi börjar med att titta på IK Tuns andralag.

IK Tun 2 i div 4
Så har turen kommit till ett lag som knappt fanns i början av vintern 2010/2011. Jo, en bra bit in på försäsongen såg läget mindre kul ut för U-laget från Enstaberga. Och ända in till sommaruppehållet har bemanningen till matcherna lösts genom flitigt dubblerande av spelare från division 3-laget. En positiv del i dilemmat är att klubbens duktiga unga 96-tjejer också fått matchas in i seniorfotbollen, vilket de skött galant. (Om det nu är odelat positivt att börja spela seniorfotboll i 15-års ålder, det är hur som helst allt för vanligt på tjej/damsidan.)

En som gissningsvis dubblerar spel i A- och U-lag med glädje är IK Tuns målvakts-ikon Jeanette “Zazza” Bertling som i U-laget agerar lagkapten och utespelare. Annars kan dubblerandet av vissa A-spelare kännas som “overkill” i division 4, men spelarbristen bidrar säkert till detta i Tun.

Jeanette "Zazza" Bertling som målvakt under Gästabudsbollen. Men i U-laget är hon utespelare.


Division 4 är en bra nivå för U-laget (som förra säsongen spelade i den avsevärt svårare division 3-serien.) Här ges även de yngsta spelarna möjligheten att kliva in och bidra till spelet. I årets 4:a återfinns de tre nykomlingslagen straxt under mitten av tabellen, och dessa nykomlingar var åtminstone förra säsongen mycket duktiga fotbollslag. Att Tuns U-lag är före dem är ett gott betyg så här långt.

En spelare som definitivt blommat ut är Cecilia Brissman som kom till IK Tun under vintern från Stigtomta IF. Under våren har hon gjort 11 mål och hon tycks ha funnit sig väl tillrätta både i klubben och på division 4-nivån. En annan Stigtomta-bekant spelare är Lisa Karlsson som kom till Tun ytterligare en säsong tidigare. Lisa har satsat mycket av sin tid på dans, men när hon spelat har hon visat stor potential och har varit en tillgång för laget.

Cecilia Brissman, här i Stigtomta-tröja, i kamp mot Therese Persson som numera är klubbkompis i IK Tun.

Lisa Karlsson, tillfälligt inlånad till Stigtomta IF 10/10 -10 då en vänskapsmatch mot Hargs BK spelades.


Tips om slutplacering:
Allt tyder på att Tun fått lite bättre ordning på spelarantalet, och med detta i ryggen spår jag ett avancemang i tabellen under hösten för Tuns U-lag. Även om inte de allra duktigaste A-lagsspelarna dubblerar bör truppen fortsätta göra många mål och vara svåra att få hål på (de har överlägset bäst målskillnad av alla lag i division 4 så här långt.) En tredjeplats blir det när säsongen summeras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar