söndag 28 augusti 2011

Soppatorsk för unga IFK 3

Om man som bloggaren är född och uppvuxen i Bränn-Ekeby ska man inte raljera över att allmän väg tar slut i Floda. Jag borde veta bättre... men kunde inte låta bli. Efter en dag som började på Backavallen (Katrineholm) och zonsammandrag för 9-åriga tjejer och slutade med dam-match på Vallas Idrottsplats, eller San Silo som den också kallas, tappade jag för en stund tålamodet med min geografiska placering i länet! (Se tidigare inlägg.)

San Silo, Valla, Södermanland.

Och rubriken på inlägget? Jo, när IFK Nyköpings division 5-damer på söndagen reste upp till Valla för seriefinal i damernas division 5 Södra så gjorde huvuddelen av det mycket unga laget det med en match i ben och huvud. Tjejerna spelade framgångsrikt DM-final mot Hällbybrunn, vinst med 2-1, under lördagen nere i Oxelösund. Och det var en av två tydliga orsaker enligt undertecknad att det inte blev poäng idag mot Valla. Det tycktes inte finnas tillräckligt med mentalt eller fysiskt bränsle för ytterligare en viktig match denna helg.

Lagkaptenerna Frida Genander (IFK) och Malin Larsson (Valla) i kamp om bollen på mittfältet.

Den andra orsaken, enligt bloggaren, var att IFK som förvisso började optimistiskt var lite för ungdomligt ivriga. Fattas bara annat när man som dessa tjejer endast är 16-17 år (med något undantag men då åt det yngre hållet!) Vallas allt mer homogena trupp hade kylan, rutinen och erfarenheten att i man mot man-spelet läsa av, låsa och förhindra på ett ganska komfortabelt sätt.

Bosse Sedell, tränare i Valla IF:s damlag.

Valla tar ledningen i matchen efter en halvtimme. Fram till paus har sedan Vallas tjejer kontroll över händelserna. Däremot har IFK:s tränare Magnus Thell och Jens Littorin gjutit nytt mod i sina tjejer för de började intensivt men skapar egentligen inte de där sylvassa chanserna. Efter en knapp kvart av andra halvlek har Valla två jätte-chanser som till sist resulterar i en hörna som de förvaltar väl och 2-0 till hemmalaget är ett faktum. Ett par minuter senare fastställs slutresultatet 3-0.

Nina Littorin, inhämtad från västkusten till helgens matcher med IFK.

För IFK blev ett rungande stolpskott det närmaste man kom ett mål i matchen. Självklart skapade man en del farligheter, men det hackade en del i maskineriet idag och Valla kunde manövrera ut sina motståndare. För Valla handlar det nu om att "defilera" in i mål, hittills utan poängförlust i södra dam-femman, med fyra matcher kvar att spela. IFK 3 får ägna sig åt att försvara sin andraplats i serien.

Tove Almqvist, bolltrollare och fartfanatiker i en och samma person!


Övrigt i noteringshäftet:
* Över hundra personer var på Valla IP för att titta på dam-matchen. Riktigt kul med intresset för fotbollen även på division 5-nivå!
* Tack för kaffet! Efter min kaffe-fadäs förra året i Vallas hemmakiosk (läs här om du undrar, längst ner i det referatet) så har man nu övergått till självservering ur pumptermos. Strålande, var ordet... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar