onsdag 10 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, Ålberga GIF


Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av. 

Nyköpingstrakten? Nja, men definitivt i de södra regionerna av Södermanland. Därför har självklart Ålbergas damlag sin givna plats i genomgången av statusen i damlagen så här mitt i säsongen 2011.

Ålberga GIF i 7-manna Dam (Östergötland)
Under åren som ledare i Stigtomta hade vi i flicklaget och sedemera damlaget ett mycket gott samarbete med tjejerna i Ålberga som ledde till bl.a. gemensamma träningsläger m.m. Ålberga hade under några år ett damlag i femman men inför säsongen 2010 var spelarantalet för klent för serieanmälan. Vad gör man då om man fortfarande vill spela fotboll och brinner för bygden, gemenskapen och idrotten? Man undersöker naturligtvis varje möjlighet att i någon form fortsätta spela organiserad fotboll. Och den fann man i Östergötland där man har en serie för 7-mannalag.


Inför säsongen 2011 tycks det som att man i Ålberga damlag fått ihop en något större trupp, men man har valt att fortsätta spela i den östgötska 7-mannaserien. Första säsongen klarade man en 3:dje-plats, och för närvarande håller man en andraplats men är långt efter ledande Åtvidabergs FF B.




Gunilla Nordenberg coachade Ålbergas damer i Sportlovscupen 2011.




Ålberga-tjejerna kunde ses i Nyköping under försäsongen då man anmält sig till Sportlovscupen i Gripenhallen den 19/2. De gjorde bra ifrån sig men vi i publiken hade gärna sett spelande tränaren Gunilla Nordenberg inte bara som coach utan även som spelare! Men hennes syster Anita "Kalle" Jonasson (som också dubblerar som tränare) gav sig i kast med inomhusfotbollen och tycktes trivas bland bl.a. ledarkollegorna från stan.




Anita "Kalle" Jonasson i diskussion med IFK Nyköpings Daniel Leppänen. Tränare emellan.




Det finns en hel del kunnande i truppen. Och rutin också för den delen. En av de yngre men också väldigt lovande spelarna är Angelika Karlsson som oftast är den som har kaptensbindeln på sin arm.




Ålbergas lagkapten Angelika Karlsson.




Tips om slutplacering:
Det heta derbyt mot Kvarsebo IK på Dambroängen den 18/8 kan avgöra om silverpengen ska tillhöra Ålberga GIF:s damer när seriespelet är slut. Årets första möte lagen emellan vann förvisso Kvarsebo med 5-2 men de har några poäng upp till Ålberga i dagsläget. (Förra säsongen blev Ålberga ganska ordentligt distanserade av Kvarsebo poängmässigt.) Mitt tips är att Ålberga håller i sin nuvarande andraplats tills serien av avslutad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar