måndag 1 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, Nyköpings BIS

Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.


Turen har nu kommit till Nyköpings BIS damer i genomgången av damlag. Vad finns det att skriva om Bissarnas rödtröjade damer?

Nyköpings BIS i div 3
Vem kan tycka illa om ett lag som alltid förlagt sitt sommarträningsläger i Stigtomta... (men i år åskregnade visst möjligheten bort?)

Nykomlingar i division 3 efter klättring i seriesystemet de senaste åren. Bissorna drog igång sin verksamhet 2008 efter att ha mjukstartat (?!) i korpen. En 3:djeplats följdes av serieseger i femman 2009, andraplats 2010 i fyran och vidare avancemang uppåt.

Bissarnas damlag har en rad etablerade spelare med division 3-rutin som under de senaste åren sökt sig till laget. Så det känns inte på något sätt konstigt att de klivit ända upp till division 3 på bara några år. De har en uttalad ambition att inte spänna bågen hårdare än att tjejerna i laget ska hinna med jobb, studier och familj samtidigt som de ska sköta fotbollsspelandet. Man tycks dock ha tappat flera av de tjejer som var med de tidigaste åren under resan uppåt i seriesystemet.

Caj Hjelm lotsar sitt damlag sedan 2008.

Bissarnas damer stoltserar med att ha den tveklöst  mest meriterade tränaren i regionen. Caj Hjelm styr skickligt laget och har säkert bidragit till att både etablerade spelare och unga lovande tjejer hittat in i truppen. Utöver detta har man en väldigt slimmad organisation, samtidigt som tjejerna själva hanterar mycket av det som är runtomkring. I sammanhanget måste nämnas att man har den mest välformulerade skribenten vad gäller matchreferat på sin hemsida där Petra Germerud briljerar med sitt uttryckssätt. Men hon är en duglig back också...

Petra Germerud, vass både med boll och penna.

Spelartruppen har nog den högsta snittåldern bland regionens damlag. Till säsongen 2011 har man dock välkomnat några unga, lovande tjejer som kommit från IFK Nyköping. Det lär dock behövas fler lyckosamma värvningar under flera år framåt då påfyllningen från de egna leden lär dröja. Det äldsta egna flicklaget är flickor födda 2000...

Bissorna genomförde en inomhussäsong som de har alla anledning att vara riktigt nöjda med. Träningsmatchandet under försäsongen har jag inte så mycket att skriva om annat än att jag såg Biss-tjejerna slå ett ganska uddlöst Flens IF - Södra en blåsig dag på Rosvallas konstgräs i mitten av mars.

Madelene Johansson gör mycket nytta för sitt lag.


Tips om slutplacering:
Med ett intakt centralt mittfält där framförallt lagkapten Madelene Johansson är duktig, nyttig och viktig för laget kommer laget att etablera sig i mitten av division 3-tabellen när serien är färdigspelad. Kryddat med ett allt stabilare försvarsspel och bra tryck framåt genom duktiga anfallare/yttermittfältare kommer laget att ta poäng ungefär i samma utsträckning som under våren. Slutplacering som 5:a känns rimlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar