lördag 27 augusti 2011

Kämpaseger för IFK i division 2

IFK Nyköpings damer fick slita rejält för sin seger idag på Folkungavallen när Tyresö DFF kom på besök. Det fanns en viss oro att motståndarlaget från huvudstaden skulle krydda sin laguppställning med lika många spelare ur Tyresö FF:s allsvenska trupp som man gjorde i förra omgången då man slog serieledande Stuvsta IF med 6-2. Nu kom man med 3 (Madeleine Stegius, Sonja Ericsson och målvakten Maja Åström) och det var absolut inte läge för underskattning från IFK:s sida trots motståndarlagets placering precis under nedflyttningsstrecket.

IFK började matchen i sedvanligt högt tempo. Allra högst fart hade initialt My Helger som tycktes ha ätit minst en hel Duracell-kanin innan match... Det skulle dock dröja till dryga mitten av första halvlek innan första målet kom. Och "naturligtvis" var det säsongens skyttedrottning Hanna Persson som slog till!

Hanna "HP" Persson, i sitt livs form?!

10 minuter efter IFK:s ledningsmål kvitterade dock Tyresö genom duktiga nr 9 Madeleine Stegius (ni vet hon som tillhör den allsvenska truppen...) IFK hade svårt att stoppa henne, men lyckades i alla fall så pass bra så att hon inte tilläts göra något mer mål denna eftermiddag.

Amanda Nordlie jagar boll och motståndare Madeleine Stegius.

5 minuter från slutet av första halvlek kliver så lagkapten Therése Andersson ut, haltandes fram till avbytarbänken. Tyvärr blev det inte mer spel för henne idag.

Duktig i Tyresö DFF var Azra Durakovic.

Andra halvlek hann inte bli mer än 3 minuter gammal innan Hanna hittade målet på nytt. Och kvarten senare gjorde hon även 3-1. Läge för jubel både hos hemmalag och publik! Men från denna punkt i matchen tog Tyresö över tillställningen allt mer och tryckte upp spelet mot IFK:s planhalva allt tydligare. När pressen till sist blev för övermäktig  och 3-2 prickades in stod matchuret på 80 minuter. De sista 10 minuterna blev jobbig uppförsbacke för IFK men man lyckades hålla undan och stå som segrare i en gastkramande tillställning.

IFK gick på sina knän på slutet, trötta av hårt jobb och dallrande sensommarvärme. Hela laget gjorde en gedigen insats men förutom ovan nämnda Hanna Persson, 3-målsskytt idag, så fastnade jag för ytterligare två tjejer som stack ut lite extra. Karoline Pettersson slet och kämpade på sin ytterbacksplats och kunde dessutom se sig själv spela defensiv mittfältare sista 10 minuterna av matchen.

Karoline "Karro" Pettersson bra på sin högerbacksplats då hon också följer med i anfallen.

Slutligen måste även Lena Karlsson nämnas som spelade på den defensiva mittfältsplatsen från start idag. Outtröttligt naggade hon motståndarna på hälarna och levererade en och annan macka till sina framrusande medspelare.

Lena Karlsson i gott slag på IFK:s mittfält.

Ja, de hade all anledning att jubla efter matchen idag IFK:s tjejer. Och vad gäller Tyresö DFF så finns goda chanser att de tar sig upp ovanför nedflyttningsstrecket innan serien är färdigspelad. De är på tok för bra för att spela division 3 som det såg ut idag!

Ett trött gäng tackar motståndarna för god match.

Några noteringar efter matchen blir det inte idag. Däremot bjuder jag på ett experiment att filma lite under match. Det visade sig att jag är helt oduglig på det, men jag hade sån tur att jag satt och fipplade med detta precis när Hanna  gör 2-1-målet, så det får bli avslutningen på detta inlägg.