onsdag 3 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, Oxelösunds IK



Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.

Sist ut av regionens division 3-lag är Oxelösunds IK. Här är det på sin plats att ursäkta sig då bloggen antyder att det är Nyköpingsfotbollen det handlar om... Jo, Oxelsöund, den fina kuststaden, är ju t.o.m. en egen kommun men uppbringar inte mer än en fotbollsklubb så de får nog räknas in i detta sammanhang!

Oxelösunds IK i div 3
Föreningen har detta år 2 damlag i seriesystemen. A-truppen huserar i 3:an medan U-truppen spelar i division 5. Oxelösundstjejerna har de senaste åren avancerat uppåt från att säsongen 2009 ha spelat i femman med det då enda laget. Avancemangen har i och för sig skett 2 år i rad på “friplatser” men det är inget laget behöver be om ursäkt för. Säsongen 2009 fick damtruppen en fin injektion från de duktiga 93/94:orna som klev in på seniornivå. För OIK har det varit uppåt och neråt med både antalet spelare och divisionstillhörighet. 2006 spelade man senast i division 3.

En av OIK:s duktiga 93:or här i form av Amanda Lauritzen under årets Gästabudsboll.

Inför utomhussäsongen har laget precis som många andra av de lokala lagen spelat Gästabudsbollen. Detta är dock inte något man sätter upp högst upp på den egna meritlistan då resultaten inte varit alltför respektingivande. Träningsmatchandet utomhus gav blandade resultat, och vid ett av dessa tillfällen var undertecknad på Ramdalens fina plastgräsyta och tittade när tillresta Lindö FF tvålade dit hemmalaget rejält.

Seriespelet under våren har inneburit fina segrar, hedersamma förluster blandat med mindre goda insatser och tydliga förluster. Mot förra årets seriekollega Nyköpings BIS hade man på Rosvalla egentligen ingenting att sätta emot (förlust 1-5.) Truppen är något ojämn och det saknas nog någon/några spelare med division 3-kvalitéer för att tränarna ska känna sig lugna. Men visst finns det exempel på mycket duktiga tjejer i detta gäng! Tyvärr har en av dessa, snabba kantspringaren Melinda Hillilä, återkommande knäproblem vilket har hållit henne borta från spel under stor del av vårsäsongen.


Snabba och målfarliga Melina Hillilä i samband med OIK:s träningsmatch mot Lindö FF den  20/3.


Nämnas bland spelarna bör även Sofia Kjellberg göras. En sann fighter med ett fruktansvärt tryck i dojorna när chansen ges! Hennes mittfältskamp mot Bissarnas Madelaine Hult på Rosvalla var mer än väl värd att skåda i vårmötet mellan lagen. (Matchen i matchen slutade nog oavgjort dessa två emellan.) Tillsammans med Lina Hasselberg har Sofia varit OIK:s stora målskytt de senaste säsongerna.

Sofia Kjellberg fajtas på mittfältet den 6/6 på Rosvallas A-plan i mötet mot Nyköpings BIS.

Tips om slutplacering:
Med hyfsad träningsnärvaro och utan skador på nyckelspelare ska detta gäng klara division 3-kontraktet! Jag tippar lite med hjärtat här också då jag unnar både spelarna och de trevliga tränarna/ledarna detta i kustlaget. Det har inte sett helt igenom bra ut i år men förutsatt att inte Triangelns andralag toppas för mycket i höst så ska OIK kunna ha både Triangeln och Hällbybrunn efter sig i tabellen när säsongen är slut. (Däremot tror jag inte på upprepning av segern mot IFK:s andralag i returmötet.) Så en 8:e-plats är mitt tips för OIK:s del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar